SAMO JE REKAO KAKO SE OSJEĆA

Realovo glasilo zamjerilo Luki Modriću na iskrenosti?

17.10.2023 u 10:49

Bionic
Reading

Nakon razočaravajućih rezultata s nogometnom reprezentacijom i dva uzastopna poraza Hrvatske, Luka Modrić vratio se u Madrid. Nekad je u Valdebebas dolazio u puno boljem raspoloženju, ali sada mu na njega utječe i status u Realu

Španjolska Marca u kojoj madridski Real ima povlašten tretman, ovog utorka posvetila je veliki tekst o nezadovoljstvu četvorice igrača Kraljeva. Spomenuti su: Rodrygo, Camavinga, Tchouaméni i naš Luka Modrić.

Prema pisanju istog lista, ova su četiri igrača nezadovoljna statusom u klubu, odnosno manjom minutažom i promjenom pozicija unutar momčadi, a kao grijeh im se navodi i to što su o svom statusu pričali tijekom reprezentativne pauze, odnosno u svojim zemljama.

'Njih četvorica, posebno prva dvojica, a najviše Brazilac, žalili su se jer ne vole igrati na poziciji koju im je postavio Ancelotti ili zbog nedostatka važnosti u momčadi.

Ancelotti će se morati nositi s ova četiri nezadovoljnika. Slučaj Modrić nije nov, jer Luka nije zadovoljan ulogom koju ima ove sezone u Real Madridu, s tri starta u devet prvenstvenih utakmica, a što je u suprotnosti s njegovom ulogom u reprezentaciji nakon što je odigrao 180 minuta u porazima od Turske i Walesa, koji Hrvatskoj otežavaju plasman na Europsko prvenstvo', piše u tekstu, a potom se nastavlja.

'Konačno, Modrićev slučaj je već neko vrijeme na stolu iako ga je Ancelotti vratio u prvu postavu u posljednjoj domaćoj pobjedi, protiv Osasune na Bernabéu (4:0). Hrvat je produžio ugovor na još godinu dana i sve ukazuje na to da će u lipnju napustiti klub. Hrvat nije baš zadovoljan sporednom ulogom koju ima u ovom prvom dijelu prvenstva. Ancelotti je, međutim, uvjeren da će igrač imati važnu ulogu iako razumije da je smjena generacija smanjila njegov značaj.

Igrač nije skrivao nezadovoljstvo ni u privatnim razgovorima s Carlom Ancelottijem, što je Talijan nekoliko puta potvrdio, ni u javnim istupima.

Modrić se također otvorio na press konferenciji sa svojom momčadi:

'Ovo je nova situacija za mene. Istina je da više ne igram kao prije, niti onoliko koliko bih želio. Uvijek želim igrati, ne želim godišnji odmor. Ovako se bolje osjećam i bolje se pripremam za utakmice. Ova situacija možda ima neke prednosti za budućnost, ali želim igrati svaka tri dana ako treba', Modrićevim riječima zaključili su tekst u Marci.