IZABRAO IDEALAN TRENUTAK

Lukav je taj Mourinho! Podsjetio Realove navijače što je od njih tražio za Modrića

16.05.2024 u 14:19

Bionic
Reading

I dok se čeka taj 'dan D', kada će se znati hoće li Luka Modrić ostati u Realu ili će pak promijeniti sredinu, riječ je dobio i portugalski trener Jose Mourinho, a koji je inzistirao 2012. godine na kupovini hrvatskog nogometaša

Krajem kolovoza 2012. godine, nakon višetjednog natezanja s čelnicima Tottenhama, Luka Modrić ipak se preselio na Santiago Bernabeu.

Iako su mnogi oko kraljevskog kluba bili skeptični i razmišljali zašto uložiti 35 milijuna eura u 27-godišnjeg nogometaša, za Mourinha, koji je tada sjedio na klupi Reala i inzistirao na kupovini, nije bilo dileme.

'Jedino što tražim od navijača je da daju Luki Modriću vremena i strpljenja. Toliko je dobar da će se Santiago Bernabeu zaljubiti u njegovu klasu', predvidio je Special One nakon potpisa.

Gotovo 12 godina nakon te rečenice, vrijeme je više nego pokazalo da je Portugalac bio u pravu jer je Modrić sam po sebi jedan od najvažnijih igrača u povijesti Real Madrida i jedan od velikih arhitekata druge najbolje ere tog kluba.

Mourinho, trenutno bez momčadi, progovorio je o svojoj privrženosti Hrvatu u intervjuu za engleski program Topps.

'Luka Modrić je ljepotan nogometa, on je moj ponos jer sam ga doveo u Real Madrid kada nitko nije vjerovao da je igrač Realove klase, a nakon toliko godina on je još uvijek tamo. Zato je on moj ponos', rekao je bivši trener Porta, Chelseaja, Intera, Reala, Manchester Uniteda, Tottenhama i Rome.

Mourinho je pohvalio i Judea Bellinghama.

'On je nevjerojatan nogometaš. Njegova najbolja kvaliteta? Ima sve, ne treba mu ništa više od toga', komentirao je engleskog nogometaša u dresu Real Madrida.