zaokret u poslovanju

Luka Modrić sada zna na čemu je; povijesna odluka predsjednika Real Madrida obilježit će ovaj prijelazni rok

08.09.2020 u 14:24

Bionic
Reading

Prošlog je ljeta madridski Real ulupao 320 milijuna eura u pojačanja, čak 100 milijuna eura platili su Edena Hazarda, a još su 200 milijuna eura potrošili na Jovića, Mendyja, Militaa i Rodryga. U klubu su sad odlučili kako je vrijeme da dečki pokažu i dokažu zašto su dovedeni na Santiago Bernabeu

Nogometni ljetni prijelazni rok ove će godine biti nikad duži, trajat će do početka listopada i zasigurno će još biti velikih transfera. Najbogatiji su europski klubovi već praktički odradili najveći dio planiranog posla, momčadi za sljedeću sezonu mahom su posložene i ostali su doslovno tek 'korektivni' transferi momčadi koje popunjavaju mjesta zbog ozljeda ili bolesti.

Na veliko iznenađenje, samo jedan velikan ovog ljeta nije odradio niti jedan ulazni transfer. Naime, predsjednik Real Madrida Florentino Perez je u dogovoru s trenerom Zinedineom Zidaneom odlučio kako u ovom prijelaznom roku 'kraljevi' neće nepotrebno trošiti. Da budemo precizniji, španjolski mediji idu tako daleko da tvrde kako Real ovog ljeta uopće neće kupovati igrače!

Ovakvo se nešto nije dogodilo punih 20 godina, a glavni je razlog financijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa. Uz to je i renoviranje stadiona Santiago Bernabeu poprilično ispraznilo blagajnu Reala, pa nitko ne želi riskirati s dodatnim troškovima u ovim nepredvidljivim i financijski teškim vremenima.

U stvari, za Real ne bi trebalo biti nekih većih problema jer ima dovoljno 'unutarnjih rezervi', Zinedine Zidane je i s aktualnom momčadi osvojio naslov prvaka, uz to mu se s posudbe vrača nekoliko zanimljivih igrača, a tu su i oni iz druge momčadi koji su zaslužili priliku u najjačem sastavu.

Za početak se u Madrid s posudbi vračaju Alvaro Odriozola (iz Bayerna) i Martin Odegaard (iz Real Sociedada), te golman Andriy Lunin (iz Ovieda). To je dovoljno 'svježe krvi' u momčadi u kojoj će - kako sada stoji - do kraja ugovora ostati najvažniji veterani - naš Luka Modrić (34) i kapetan Sergio Ramos (34).

Drastičnih promjena u momčadi, u odnosu na prošlu sezonu, neće biti. Tek djelomično osvježenje i prilika da dečki koji su pristigli prošlog ljeta, a prije svih srpski napadač Luka Jović, napokon pokažu i dokažu zašto su dovedeni na Santiago Bernabeu. Vrijeme je da opravdaju svoje milijunske transfere.

Kad se podvuče crta, Real će na kraju prijelaznog roka i 'masno' zaraditi. Do sada su 'kraljevi' prodali sedam igrača na kojima su zaradili gotovo 100 milijuna eura - Achraf Hakimi (40 mil. eura), Oscar Rodriguez (14 mil. eura), Javi Sanchez (3 mil. eura), Albert Soroa, Jorge de Frutos i Dani Gomez (zajedno za 5 milijuna eura) te James Rodriguez (oko 30 milijuna eura). Uz sve njih čeka se i konačno rješenje 'talačke krize' s Garethom Baleom, a on bi klubu - ako ode - mogao uprihoditi najmanje još 30 do 40 milijuna eura, dok se u Realu nadaju kako bi do kraja prijelaznog roka prodati mogli još Boryu Mayorala, Sergija Reguilona i Mariana Diaza koji su jednostavno višak.