hoće li pristati?

Najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige odlazi u Francusku? Ponuda je zanimljiva, ali postoji jedan problem...

08.09.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Francuski mediji, prije svih visokotiražni sportski dnevnik L'Equipe, tvrdi kako je Nantes na Rujevicu poslao službenu ponudu i želi kupiti Antonija Čolaka (26). Najbolji strijelac prošle sezone Hrvatski Telekom Prve lige zaslužio je i poziv Zlatka Dalića u reprezentaciju, pa u Rijeci očekuju dobru zaradu ako se klubovi dogovore

Na Rujevicu je stigla zanimljiva ponuda, francuski prvoligaš Nantes želi angažirati Antonija Čolaka (26), prvog strijelca Rijeke i najboljeg golgetera Hrvatski Telekom Prve lige prošle sezone.

Francuzi su, barem tako tvrdi L'Equipe, za početak ponudili odštetu od samo dva milijuna eura, a Rijeka je taj pokušaj glatko odbila. Svima je jasno kako Čolak vrijedi puno više, a uz to mu je cijenu podigao i poziv izbornika Zlatka Dalića u reprezentaciju. No, navodno su ta dva milijuna samo 'početna' točka pregovora jer Nantesu pod hitno treba napadač, a Čolak je - barem tako tvrde francuski mediji - najbolje rješenje za 'kanarince'.

Čelnici Rijeke Čolaka neće pustiti za manje od četiri milijuna eura, to je nekako i njegova realna cijena u ovom trenutku na tržištu. Rijeka je još ranije odbila ponudu Renesa od 3.5 milijuna eura za Čolaka, a raspitivali su se još i Stuttgart, grčki PAOK, turski Basaksehir te kijevski Dynamo.

  • +4
Rijeka - Istra 1961, 3. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

No, niti jedna ponuda nije zadovoljila, kako klub, tako ni Antonija Čolaka koji s Rijekom ima ugovor do kraja lipnja 2023. godine. Predsjednik Rijeke Damir Mišković ponavlja kako su svi na prodaju, klub jedino tako može preživjeti, pa je za očekivati kako će se pregovori s Nantesom nastaviti. Francuski mediji tvrde kako u Nantesu ozbiljno računaju na Čolaka i neće samo tako odustati.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka i Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.

Naime, 'kanarincima' pod hitno treba napadač, momčad već nekoliko sezona ima velikih problema s realizacijom i sigurno je kako bi im golgeter kao što je Antonio Čolak bio značajno pojačanje. Uz sve to, Nantes ima dovoljno novca, četiri milijuna eura ne bi trebala predstavljati nikakav problem.

Veći je problem to što Antonio Čolak, s pravom, želi transfer u neki jači i ambiciozniji klub koji igra Ligu prvaka ili Europsku ligu. Prošle je sezone Čolak u 41 utakmici zabio 26 golova u svim natjecanjima, a u protekle četiri sezone za Rijeku je odigrao 91 utakmicu te zabio ukupno 51 gol.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.