'tricolori' u problemu

Koronavirus 'prekrojio' sastav Francuske; Didier Deschamps protiv Hrvatske kreće s novom postavom

08.09.2020 u 12:39

Bionic
Reading

Francuska i Hrvatska večeras od 20.45 sati na Stade de France u Parizu igraju utakmicu 2. kola UEFA Lige nacija. 'Vatreni' su u subotu protiv Portugala doživjeli pravi debakl i moraju nekako popraviti dojam nakon poraza 4:1, dok Francuzi imaju velikih problema jer se koronavirus probio u reprezentaciju

Francuski izbornik Didier Deschamps se uoči večerašnje utakmice s Hrvatskom u 2. kolu UEFA Lige nacija našao u velikim problemima. Ostao je bez svog najboljeg igrača, Kylian Mbappe je pozitivan na koronavirus i sigurno neće igrati, još ranije zbog zaraze su otpali Paul Pogba i Houssem Aouar, a potom i golman Steve Mandanda.

Neke svoje igrače Deschamps ne želi bespotrebno trošiti na samom početku sezone, pa će protiv Hrvatske u početnih 11 početi sigurno četiri nova igrača, a možda se odluči i za još koju promjenu. Dakle, Deschamps će za večerašnji ogled doslovno promijeniti pola momčadi!

Reprezentaciji su tako priključeni mladi Eduardo Camavinga (17), Jonathan Ikone, Clement Lenglet, Mike Magnan i Costil, a francuski mediji tvrde kako će Deschamps na teren izvesti momčad u formaciji 3-5-2.

Na golu će biti Lloris, tri stopera su Hernandez, Lenglet i Upamecano, u veznome redu su Mendy, N'Zonzi, Kante, Sissoko i Griezmann. Mendy i Sissoko su na bokovima, a Griezmann bi trebao biti povučena špica. U vrhu napada su Martial i Ben Yedder.

  • +24
Portugal - Hrvatska, nogomet, UEFA Liga nacija, 5.9.2020. Izvor: EPA / Autor: MANUEL FERNANDO ARAUJO

Tako u odnosu na momčad koja je u subotu pobijedila Švedsku 1:0 neće biti Lucasa Dignea, Lea Duboisa, Raphaela Varanea i Kyliana Mbappea.

Podsjetimo, prvi je ovo susret Hrvatske i Francuske nakon finala SP-a 2018. godine u Moskvi. 'Tricolori' su tada slavili 4:2, a iz te momčadi večeras će na terenu biti Griezmann, Lloris i Kante kao jedini igrači iz početne postave.

I Hrvatska će na Stade de France istrčati u potpuno novom izdanju. Izbornik Zlatko Dalić odlučio se za promjene nakon debakla i teškog poraza od Portugala 4:1. U sastavu Hrvatske finale SP-a 2018. su igrali Perišić, Rebić, Brozović, Lovren i Vida, ali još nije poznato tko će od njih večeras istrčati na travnjak Stade de Francea u prvih 11.