real obranio naslov

Luka Modrić presudio Zoran Mamiću; 'kraljevi' još jednom potvrdili da su najbolji na svijetu

22.12.2018 u 19:38

Bionic
Reading

Nogomtaši madridskog Reala pobijedili su u finalu klupskog SP-a Al Ain 4:1. Momčad Zorana Mamića načeo je Luka Modrić sjajnim golom, a kasnije je i asistirao Ramosu

Najbolji svjetski nogometaš Luka Modrić predvodio je Real Madrid do rekordnog četvrtog naslova svjetskog klupskog prvaka nakon što je u subotnjem finalu u Abu Dhabiju Real svladao Al Ain, kojeg vodi hrvatski trener Zoran Mamić, sa 4:1. Modrić je upisao gol i asistenciju.

Real je poveo u 14. minuti lijepim pogotkom Luke Modrića, koji je sa 18 metara lijevom nogom odlično pogodio donji desni kut Al Ainova gola. Na 2:0 povisio je Marcos Llorente u 60. minuti. Odbijenu loptu je volejem s ruba kaznenog prostora zakucao u mrežu.

Novi gol Real je zabio nakon kornera u 79. minuti. Modrić je odlično ubacio, a Sergio Ramos glavom pogađa za 3:0.

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Momčad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ipak je uspjela zabiti utješni gol, a strijelac je bio Japanac Tsukasa Shiotani (86), dok je za konačnih 4:1 za Real zaslužan Egipćanin Yahia Nader (90+1), koji je zabio autogol.

  • +5
Finale klupskog SP-a, Real Madrid - Al Ain Izvor: Pixsell / Autor: FOTO CHEMA REY/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

Prije finala odigrana je utakmica za 3. mjesto, a nogometaši argentinske River Plate svladali su japansku Kashimu sa 4:0. Strijelci za argentinsku momčad bili su Bruno Zuculini (24), Gonzalo Martinez (73, 90+3) i Rafael Borre (89-11m).