crno na bijelo

Luka Modrić dogovorio sve uvjete ugovora o kojem je toliko maštao, a svojom odlukom pokazao da je veći gospodin i od Sergija Ramosa

15.04.2021 u 21:18

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, napokon je dogovorio nastavak suradnje s madridskim Realom, što mu je i bila jedina želja

Putovi Real Madrida i 35-godišnjeg Luke Modrića nastavit će se još barem jednu sezonu. Obje su strane pristale na produženje ugovora, a prema kojem hrvatski nogometaš ostaje u Realu do 2022. godine.

Kako tvrdi španjolski AS, svi detalji su dogovoreni, a nedostaje samo službena objava.

Sjajne izvedbe koje je Modrić prezentirao (i) ove godine, uvjerile su čelnike kluba da s njime produže suradnju. A važnu stavku pri tom dogovoru bio je i Modrićev pristanak na smanjenje ugovora. Navodno će Modrić, umjesto dosadašnjih 11, imati plaću od devet milijuna eura, čime je pokazao koliko je svjestan teške financijske situacije u kojoj se klub nalazi.

Recimo, Sergio Ramos, na smanjenje ugovora nije želio pristati.

Ovim produženjem ugovora, Modrić će odigrati desetu sezonu u Madridu. Na Santiago Bernabéuu bit će najmanje do svoje 36. godine. Od dolaska 2012. godine iz Tottenhama (za njega su platili 35 milijuna eura) dobrim je nogometom stekao naklonost Real Madrida.

Ukupno ima 383 utakmice u bijelom dresu, a u njima je postigao 26 golova i upisao 61 asistenciju. Osvojio je četiri Lige prvaka, dvije La Lige, Kup kralja i četiri naslova svjetskog klupskog prvaka. Pojedinačno, njegov je nastup visoko cijenjen, o čemu svjedoče nagrade za najboljeg igrača 2018. godine, između ostalog i osvojene Zlatne lopte, nakon što je bio europski prvak s Realom i svjetski viceprvak s Hrvatskom.