Logo (1)

idemo na sve ili ništa

Luka Cindrić upitan je za utakmicu sa Španjolcima, ali je našim današnjim protivnicima poslao jasnu poruku

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Cindrić rekao je u razgovoru za španjolski dnevni sportski list Mundo Deportivo kako će Hrvatska tražiti pobjedu u utakmici posljednjeg kola skupine I na Europskom prvenstvu protiv Španjolske jer joj je bitno da s prvog mjesta uđe u polufinale...

Hrvatska rukometna reprezentacija danas (srijeda, 22. siječnja, 16 sati, Beč) igra posljednju utakmicu u skupini II na Europskom prvenstvu. Protivnik nam je Španjolska, aktualni europski prvak. I Hrvatska i Španjolska osigurale su plasman u polufinale, ali utakmica je važna jer odlučuje o pobjedniku skupine i eventualno 'lakšem' protivniku u polufinalu. Bilo bi sjajno iz skupine I izbjeći Norvežane koji će gotovo sigurno biti prvi...

'Nama je važno da budemo prvi u skupini. Prvo mjesto možda neće imati utjecaja u polufinalu, jer sve četiri ekipe koje se nađu tamo željet će zlato, no utakmice protiv Španjolske uvijek su posebne', izjavio je Luka Cindrić (26), srednji vanjski igrač Barcelone.

Protiv Španjolske će se naći licem u lice s Alexom Dušebajevim s kojim je lani igrao u Kielceu, a prije toga i u Vardaru s kojim su 2017. godine osvojili Ligu prvaka.

'Alex je dobar igrač, odlična osoba i moj prijatelj, no sutra to prijateljstvo neće utjecati na nas. Za Španjolsku igra puno mojih suigrača, i bivših suigrača, no ne sumnjam da će sutra izgubiti', istaknuo je Cindrić.

  • +37
EP u rukometu, skupina I, 2. kolo, Hrvatska - Njemačka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Neporažene Hrvatska i Španjolska u srijedu će u 16 sati u Beču odmjeriti snage u utakmici koja će odlučivati o prvom mjestu u skupini koje bi trebalo donijeti uvjetno lakšeg protivnika u polufinalu. Španjolska brani naslov europskog prvaka osvojen prije dvije godine u Hrvatskoj te će peti put zaredom igrati u polufinalu Europskih prvenstava.

'Prošle godine na Svjetskom prvenstvu bio sam ozlijeđen, no na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj imao sam prilike puno igrati. Godine prolaze, a ja sam sve bolji. Imam više iskustva, također smatram da sam izrastao kao igrač, a to utječe kada igram za Hrvatsku', rekao je Cindrić koji u posljednjoj utakmici u skupini protiv Češke nije odigrao niti minute kako bi se odmorio za nastavak natjecanja:

'Prvenstvo nam je dalo takvu mogućnost, da se odmorimo mi igrači koji smo na terenu proveli više vremena, a da drugi dobiju priliku. Kako god bilo, svi smo spremni za igrati protiv Španjolske', zaključio je Cindrić.

No, pitanje je hoće li se hrvatski izbornik Lino Červar 'kockati' s ozljedom mišića Luke Cindrića. Neke najave govore kako bi ga mogao odmarati i protiv Španjolaca, a sve u cilju da Cindrić spreman i potpuno zdrav dočeka polufinale.

'Sve je u redu, nije nikakav veći problem', kazao je Cindrić nakon što je utakmicu s Česima odgledao s klupe za pričuve i nastavio:

  • +26
Hrvatska - Austrija, rukometni Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Mogu igrati, sve je pod kontrolom. Ovo je stara boljka još od utakmice sa Srbijom, ali kako se stalno igra jednostavno se nisam stigao zaliječiti. Bit ću spreman...'

Ohrabrujuće su to riječi jednog od nositelja igre naše reprezentacije, ali zadnja će ipak biti izbornikova. Koji će se prije svega konzultirati s liječnicima i samim Cindrićem. Posebice nakon što zbog bolova u mišiću lista, koji je navodno još uvijek i natečen, Luka Cindrić nije u potpunosti mogao odraditi večernji trening u utorak.

Situacija je zabrinjavajuća, no u ovom trenutku najvažnije je da Cindrić bude spreman i zdrav za polufinale. Sa Španjolcima ćemo se ionako 'potući', s njim ili bez njegove pomoći...

  • +19
EP u rukometu, 2. kolo, Hrvatska - Bjelorusija Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Europsko prvenstvo

Skupina 1

Hrvatska-Češka22:21
Bjelorusija-Španjolska28:37
Austrija-Njemačka22:34
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Španjolska44008
2.Hrvatska44008
3.Njemačka42024
4.Austrija41032
5.Bjelorusija41032
6.Češka40040

Sljedeće utakmice

22.1.Hrvatska-Španjolska
22.1.Austrija-Bjelorusija
22.1.Češka-Njemačka