Logo (1)

Borba za prvo mjesto

Hrvatski rukometaši nakon mučenja protiv Češke poručili: Za Hrvatsku se gine! Mandić otkrio hoće li Cindrić igrati

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 21.01.2020 13:37
  • Objavljeno 21.01.2020 u 11:36
Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija u kombiniranom sastavu nadigrala Češku 22:21, čime je nastavila pobjedničku seriju na Europskom prvenstvu, krenule su pripreme za okršaj protiv Španjolske (srijeda, (16 sati)

U šest utakmica na Europskom prvenstvu hrvatska rukometna reprezentacija upisala je šest pobjeda te mirno čeka polufinale i novu borbu za jednu od medalja.

Iako dojam koji su hrvatski rukometaši ostavili protiv Češke nije bio najbolji (bilo je to mučenje) ipak je to bila utakmica u kojoj je izbornik Lino Červar želio odmoriti nositelje igre Domagoja Duvnjaka, Zlatka Horvata, Igora Karačića, Luku Cindrića (ozljeda), Marina Šegu i Igora Musu. Razlog je jednostavan. Červar je želio da nositelji igre budi svježi i odmorni za okršaj protiv Španjolske jer nova pobjeda donosi prvo mjesto u skupini i naravno malo lakšeg protivnika polufinalu koje se igra u Švedskoj.

'Vrlo bitna utakmica i idemo pobijediti. Nema kalkulacija jer želimo završiti prvi u skupini kako bismo išli na drugog tamo iz druge skupine. Bit će zanimljivo, Španjolci igraju obranu 5-1, imaju dobra i brza krila, jako dobre golmane, ali ipak sve ovisi o nama. Dobro se znamo sa Španjolcima, umora nema. Ja nikada neću reći da sam umoran jer za Hrvatsku se gine. za Hrvatsku se gine. Sve je do naše obrane', kazao je David Mandić dodavši:

'Naši glavni igrači su jučer također odmorili, Šego, Dule… Mlađi su dali svoj doprinos i mislim da ćemo biti spremni. Sada više nema odmora, idemo u polufinale, nema više toga da si umoran, sad se gine da dođemo do našeg cilja. Jedva čekam utakmicu protiv Španjolske. Mislim da neće igrati Luka Cindrić, ipak ga moramo štedjeti jer je ozljeda mišića opasna. Igrat će on u polufinalu.'

Nekoliko riječi kazao je i golman Matej Ašanin koji je briljirao protiv Češke čime je dokazao da se na njega može ozbiljno računati.

'To je prvo Europsko prvenstvo za mene, i treba ti jedna takva utakmica da se opustiš, da obraniš prvu loptu i pokažeš svoje pravo lice. Samopouzdanje sam podigao… Šego? On je i dalje prvi golman, a ja sam tu da pokušam biti pomoć. Mislim da svaka ekipa mora očekivati pomoć od oba golmana, tako da se nadam da ću i ja moći pomoći. I Španjolci imaju dva strašna golmana.'

Prokomentirao je Ašanin i situaciju u kojoj se našla Hrvatska jer je polufinale osigurano dvije utakmice prije kraja druge faze.

'Da, jako rijetko se događa da je netko dvije utakmice prije kraja u polufinalu. Nama je velik motiv igrati protiv Španjolske i nećemo to shvatiti olako, dat ćemo sve od sebe.'

Nekoliko riječi Ašanin je kazao i o Španjolcima koje jako dobro poznaje jer je igrao za Leon.

'Stvarno su neugodni su, imaju stvarno iskusne igrače, sjajne šutere, na svim pozicijama imaju svjetske klase. No, gledajući našu sedmorku i našu tvrdu obranu, mislim da im možemo. Idemo po pobjedu kako bismo završili prvi. Bit će neugodno, bit će teško, ali probali bismo izbjeći Norvešku u polufinalu. No, to je polufinale tako da će biti teško protiv bilo koga. Moramo dati sve od sebe.'

  • +19
Hrvatska - Češka, Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Europsko prvenstvo
Skupina 1
HrvatskaČeška22:21
BjelorusijaŠpanjolska28:37
AustrijaNjemačka22:34
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Španjolska44008
2.Hrvatska44008
3.Njemačka42024
4.Austrija41032
5.Bjelorusija41032
6.Češka40040
Sljedeće utakmice
22.1.HrvatskaŠpanjolska
22.1.AustrijaBjelorusija
22.1.ČeškaNjemačka
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal