KARIKA KOJA NEDOSTAJE

Ludom teniskom biseru ne pomaže ni stručna pomoć

23.01.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Puno je poznatih primjera koji potvrđuju da je često važnije imati stabilne misli nego talent i potencijalnu izvedbu u svijetu vrhunskog sporta. No današnjim zvijezdama lakše je pronaći izlaz iz tog često dugačkog tunela

Nick Kyrgios bi prema svemu što 'ima u rukama' već danas trebao kucati na vrata teniskog TOP 10 društva. No, psihološka komponenta još mu je uvijek previše olujna da bi konkurirao najboljim tenisačima svijeta.

Njegov niz autodestruktivnih nepodopština dugačak je i neslavan, no mladi Australac barem je svjestan težine svog problema i radi na njemu. Od ljeta je počeo surađivati s jednom britanskom psihologinjom koja ga u posljednje vrijeme i prati na mečevima, a i Nickova majka je krenula na turneju sa sinom ne bi li pokušala biti stabilizirajući faktor u trenucima emocionalnih kriza tijekom mečeva. Za sada, uzalud...


Australci pišu kako je tijekom zime viđen evidentan napredak i kako je Kyrgios napokon ostavljao dojam sretnog i staloženog čovjeka, no onda je došlo treće kolo Melbournea i dvoboj s Berdychom u kojem mu se 'upalila lampica'.

Čuo je nekakvu muziku izvana i potpuno izgubio balans. Toliko se svađao s nemoćnim sucem da mu je i domaća publika počela zviždati, te posljedično - naravno. izgubio meč. Možda bi ga izgubio i bez tog incidenta, ali previše je slušajeva u karijeri ovog 20-godišnjaka koji sugeriraju da ti porazi nisu nimalo slučajni.

I najdulji putevi kreću prvim koracima, Kyrgios će vrlo vjerojatno jednom biti pri samom vrhu svjetskog tenisa. Ima još više nego dovoljno vremena, samo savjeti koji mu se sada već profesionalno upućuju moraju početi prodirati do njegovog uma. Karika koja mu nedostaje.