DRAMA U BUGARSKOJ

Ludogorec se spasio u 90., pa ih stoper odveo u LP

28.08.2014 u 00:09

Bionic
Reading

Bugarski prvak Ludogorec prvi put u povijesti je izborio plasman u nogometnu Ligu prvaka nakon što je u završnoj rundi kvalifikacija boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Steauu 6:5.

Junak utakmice bio je stoper Cosmin Moti koji je obranio dva jedanaesterca rumunjskom klubu. Moti je stao na gola nakon što je vratar Stojanov isključen u 119. minuti.

Ludogrec je u regularnom dijelu utakmice pobijedio 1:0 anuliravši identičan poraz iz prve utakmice u Bukureštu. Bugari su izborili pobjedu sjajnim pogotkom Brazilca Wandersona u sudačkoj nadoknadi susreta. Kako u produžetku nije bilo golova pitanje pobjednika odlučeno je nakon izvođenja jedanaesteraca.

Međutim, u 119. minuti utakmice vratar bugarskog prvaka Stojanov je isključen zbog prekršaja nad Varelom. Kako je Ludogorec do tada obavio sve tri izmjene, na vrata je stao branič Moti i postao junak. Prilikom izvođenja kaznenih udarac Moti je obranio dva udarca Pirvulescuu i Rapi, dok je vratar rumunjskog sastava Arlauskis obranio samo jedan udarac i to Wandersonu.

Zanimljivo, Moti je Rumunj koji je prije dolaska u Ludogorec igrao za Universitateu i Dinamo iz Bukurešta.