baš ga je krenulo

Lovro Majer proživljava deset najboljih dana u životu: Nema ljepšeg osjećaja, godina nije mogla ljepše završiti!

23.11.2021 u 09:15

Bionic
Reading

Lovro Majer (23) proživljava najbolje razdoblje u dosadašnjoj nogometnoj karijeri. U subotu je postigao prvijenac za Rennes u prvenstvenoj pobjedi nad Montpellierom (2:0), koji je stigao poslije prvih golova za 'vatrene' u uvjerljivom gostujućem trijumfu (7:1) na Malti, a sve je 'začinjeno' pobjedom protiv Rusije (1:0) za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru

U manje od dva tjedna hrvatski reprezentativac i član francuskog Rennesa Lovro Majer (23) proživio je tri itekako značajna trenutka u svojoj karijeri koja se razvija u pravom smjeru.

'Da, ovih posljednjih desetak dana je stvarno za pamćenje. Ulovio sam dobar ritam, fenomenalno se osjećam, Rennes igra odlično. Priželjkivao sam da će se ovako nešto dogoditi i eto, samo treba nastaviti istim smjerom. Znam koliko ulažem u svoj napredak, svjestan sam svojih kvaliteta i znam koliko mogu. Vjerovao sam u sebe, znao sam da će odlazak u inozemstvo izvući iz mene nešto još bolje i jače, to se upravo događa', kaže Lovro Majer u razgovoru za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Majer je propustio start sezone zbog ozljede, ali sada je spreman te je u kratkom razdoblju postao omiljen među navijačima Rennesa.

'Lijepo je biti igrač Rennesa, ljudi ovdje obožavaju nogomet i klub, svi prate naše nastupe i vole nas igrače. Sretan sam zbog toga i uživam u ovom razdoblju života, u klubu i gradu', kaže Majer za stranice HNS-a.

  • +18
Malta - Hrvatska, kvalifikacije za SP u Kataru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Matthew Mirabelli / AFP / Profimedia

Rennes ove sezone očito puca visoko, Majerova momčad trenutačno je trećeplasirana na prvenstvenoj ljestvici, odmah iza Nice i nedodirljivog PSG-a, za koji je, uzgred, veliki Leo Messi zabio prvenstveni prvijenac baš kad i Lovro. Iza Rennesa su ove sezone prvenstvene pobjede nad izvanserijskom pariškom momčadi (2:0), Lyonom (4:1), ali i sjajni rezultati u Konferencijskoj ligi…

'Klub puca na velike rezultate, postavljeni su vrlo visoki ciljevi i u tom kontekstu se i slagala momčad za ovu sezonu. Imamo jako mladu, ali i vrlo perspektivnu momčad i zato naše ovosezonske rezultate ne treba smatrati velikim iznenađenjem. U redu, liga je vrlo izjednačena i zahtjevna, momčadi su podjednake kvalitetom, izuzev PSG-a, koji, budimo realni, ipak odskače', priča Majer te dodaje:

'Opet, mi smo taj PSG pobijedili i to potpuno zasluženo, a i dosta ih je momčadi namučilo, u nekim su utakmicama Parižani uzeli bodove spretno i sretno. Liga je takva da protiv nijedne momčadi nemaš pravo na opuštanje, moraš u svakoj utakmici dati više od sto posto i onda se možeš nadati dobrim rezultatima. Ima puno kvalitetnih momčadi, kvalitetnih pojedinaca i mladih talenata, u svakom slučaju liga je jako zanimljiva.'

Prije upečatljivog malteškog nastupa, uoči kojega mu je izbornik Zlatko Dalić priliku povjerio od prve minute u redovima 'vatrenih', Majer je u dresu A reprezentacije upisao nekoliko minuta sudačke nadoknade tijekom debija u mandatu Ante Čačića u prijateljskom susretu s Meksikom (2:1) na američkoj turneji u svibnju 2017. godine, odnosno nešto više minuta u završnici utakmice sa Slovačkom (1:0) tijekom ovogodišnjeg rujanskog okupljanja.

  • +27
Hrvatska pobijedila Rusiju i izborila Svjetsko prvenstvo u Kataru, 14.11.2021. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'S reprezentacijom su mi se u kratkom razdoblju dogodile uistinu lijepe stvari, na Malti sam prvi put zaigrao od prve minute, postigao prve golove, a onda smo na Poljudu pobijedili Rusiju i ostvarili izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nema ljepšeg osjećaja, godina nije mogla ljepše završiti', ustvrdio je Majer.

Ljepši osjećaj može biti jedino odlazak s Hrvatskom na to isto Svjetsko prvenstvo...

'Daj Bože! Ima još puno do Svjetskog prvenstva u Kataru pa je možda još prerano govoriti što će biti, ali ja ću svakom novom utakmicom i svakim novim danom raditi da se to ostvari i postane moguće', zaključio je Lovro Majer.