RIJEŠEN 'SLUČAJ DOPING'

Lovrenov odličan ulaz u sezonu, u Liverpoolu odahnuli

09.07.2016 u 12:40

Bionic
Reading

Dejan Lovren je odigrao prvu utakmicu u novoj sezoni, a dan je bio obilježen prilično brojnim sjajnim vijestima za njegov Liverpool

Liverpool je pripremni period otvorio pobjedom kod susjeda Tranmerea rezultatom 1:0, a Dejan Lovren je odigrao impresivnih prvih 45 minuta. Od lokalnog Echoea zaradio je ocjenu 7 (u prvom dijelu samo je mladi Ejaria zaslužio bolju kritiku), dok je trener Klopp kapetansku vrpcu povjerio Brazilcu Lucasu. No, upitno je vidi li Lucasa kao prvotimca, Lovren je i dalje u utrci za službenog kapetana kluba ukoliko se njemački strateg odluči za promjenu u novoj sezoni.

Pogodak odluke zabio je povratnik nakon duge ozljede Danny Ings, a nakon produljena Kloppovog ugovora navijači liverpoola upravo su tijekom ovoe utakmice doznali drugu veliku vijest dana. Uefa je objavila kako je Mamadou Sakho oslobođen optužbi za doping i da može nesmetano igrati  od iduće utekmice. Klub i igrač razmišljaju o tužbama, jer je zbog ove pogreške Sakho propustio kraj klupske sezone (uključujući i finale Europske lige u Baselu), te nastup na Euru sa svojom Francuskom.


Liverpool će uoči odlaska u SAD odigrati još tri utakmice s niže rangiranim protivnicima po Britaniji, a navijačima su se predstavila i nova pojačanja Matip, Karius, Grujić i Mane. Najviše je impresionirao Sadio Mane koji je briljirao ulazeći s krila u sredinu. Kandidaturu za sastav istaknuli su i neki mlađi igrači, pred ponovno nasmijanim Kloppom neće biti laka odluka kada će 'kratiti' sastav uoči službenog dijela sezone.

Ings je ponovno spreman i pogodio je za uvodnu pripremnu pobjedu kod gradskih susjeda