ČETVORICA NAŠIH, ALI...

Loša večer za hrvatske slalomaše u Schladmingu; niti jedan nije izborio drugu vožnju, a trojica nisu ni završila prvi 'lauf'

25.01.2022 u 19:08

Bionic
Reading

U Schladmingu je na rasporedu šesti slalom ove sezone u Svjetskom kupu skijaša, a nitko od hrvatskih predstavnika nije izborio drugu vožnju

Vodeći u prvoj vožnji je Šveđanin Kristoffer Jakobsen koji ima 58 stotinki prednosti pred Talijanom Giulianom Razzolijem. Slijede sa po 67 stotinki zaostatka Norvežanin Lucas Braathen i Francuz Clement Noel. Na petom mjestu je Nijemac Linus Strasser (+0.82).

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nije došao ni do prvog prolaznog vremena, jer je proklizao na sedmim vratima i nije se uspio zadržati na stazi. Istu je sudbinu doživio Matej Vidović koji je došao do 11. vrata i promašio sljedeća.

Samuel Kolega je startao zadnji od hrvatskih predstavnika, ali ni on nije stigao do cilja. Na prvom prolazu je zaostajao za 51 stotinku, dok je na drugom prolazu 'zajahao' vrata, ali sa gotovo sekundom zaostatka (+0.97) nije bio na putu prema mjestu među 30 najboljih.

Istok Rodeš je doskijao do cilja, ali zaostatak od 3.07 sekundi bio je prevelik da bi se našao među 30 skijaša koji su izborili nastup u drugoj vožnji.

Nakon slaloma voženog u subotu u Kitzbühelu, u poretku ove discipline u Svjetskom kupu skijaša vodi norveški dvojac - Lucas Braathen je prvi s 235 bodova, a drugi je Sebastian Foss-Solevaag sa 180 bodova. Na trećem mjestu je Švicarac Daniel Yule (162), dok je Filip Zubčić 11. (117).