JOŠ JEDNA UTAKMICA

[VIDEO/FOTO] Pred hrvatskim rukometašima je najveća senzacija Eura; izbornik Hrvoje Horvat u problemima: Što se može!

Bionic
Reading

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u srijedu čeka susret 4. kola drugog kruga natjecanja skupine 1 na Europskom prvenstvu protiv Nizozemske

Izbornik Hrvoje Horvat i njegovi igrači očekuju težak posao jer Nizozemci igraju brz i agresivan rukomet.

'Nizozemci su najveće iznenađenje ovog prvenstva. Izbacili su domaćina. Igraju brz i moderan rukomet. Moramo se dobro pripremiti na njihovu agresivnost u obrani, na tranziciju prema naprijed, zabijaju puno lakih golova', najavio je sljedećeg suparnika Hrvatske izbornik Horvat istaknuvši kako su sada svi već umorni.

'Igra se svaki drugi dan, malo nas je poremetila i korona. Nisu svi fizički spremni, radimo što se može', dodao je, naglašavajući kako će utakmica protiv Nizozemske biti fizička zahtjevna.

Da Nizozemci igraju brz rukomet i da će to biti najveći problem sutra slažu se i Ivan Pešić, Ante Gažda i Marin Jelinić.

'Posebno je teško vratarima jer se ne zna tko gdje šutira. Nizozemci se pokazali odličan rukomet. Ako uspijemo zaustaviti njihovu kontru i polukontru, mislim da smo napravili dobar dio posla. Svi su sada počeli igrati rukomet, svi su ozbiljne ekipe i ako uđeš malo lošije u utakmicu, teško je dobiti bilo koga', istaknuo je vratar Ivan Pešić, dodajući da će utakmica biti energetski zahtjevna za njega i suigrače.

Izbornik Hrvoje Horvat najavio susret s Nizozemskom Izvor: tportal.hr / Autor: Sanjin Strukić/PIXSELL

Ante Gadža, koji je odlučio utakmicu protiv Islanda, ističe da iako Hrvatska nije ostvarila svoj glavni cilj na ovom prvenstvu, a to je prolazak u polufinale, ipak je pokazala 'jedan karakter i borbenost'.

'Mislim da smo time položili, ekipa je zaslužila pobjedu protiv Islanda. Nije se bilo lako podići, dogovorili smo se da ćemo odigrati kako treba i sretni smo zbog toga', kazao je Gadža osvrnuvši se na Nizozemce, sljedećeg suparnika Hrvatske.

'Igraju lijep rukomet, možda najljepši na turniru. Brzi su, nezgodni, obrana će imati puno posla. U napadu ćemo probati koncentrirani jer su brzi u protunapadu, to im je najjači adut', zaključio je Gadža.

  • +7
Trening rukometaša uoči Nizozemske Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jelinić je istaknuo da će se on i njegovi suigrači unatoč umoru jer se igra puno utakmica u malo dana, pripremiti što bolje za tu zadnju utakmicu i dati sve od sebe.

Izbornik Horvat oslobodio je daljnjih obaveza u reprezentaciji Šimu Ivića, Vladu Matanovića i Ivana Sliškovića te im je dozvolio povratak u njihove klubove. Na zadnjem PCR testiranju čiji su rezultati došli jutros, svi igrači i članovi stručnog stožera bili su negativni.

Utakmica protiv Nizozemske se na rasporedu u srijedu u 18 sati.

Rukometaši Hrvatske odradili trening uoči utakmice s Nizozemcima Izvor: tportal.hr / Autor: Sanjin Strukić/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal