engleska liga

Drugi uzastopni poraz Arsenala, Tottenham u završnici 'sredio' Bournemouth

31.12.2023 u 17:14

Bionic
Reading

Nogometaši Fulhama preokretom su došli do domaće pobjede 2:1 nad Arsenalom, a Tottenham Hotspur je s uvjerljivih 3:1 svladao gostujući Bournemouth u nedjeljnim utakmicama 20. kola engleske Premier lige

Arsenal je poveo na Craven Cottageu već u 5. minuti, kad je Fulhamovu mrežu zatresao Bukayo Saka. Domaća momčad je do izjednačenja došla u 29. minuti, a strijelac je bio Meksikanac Raul Jimenez, a gol za konačnih 2:1 postigao je Jamajčanin Bobby De Cordova-Reid u 60. minuti.

Arsenalu je to drugi uzastopni poraz, a treći u posljednjih pet kola, pa je momčad Mikela Artete s 40 bodova ostala na četvrtoj poziciji. Fulham je nakon tri uzastopna poraza došao do sedme prvenstvene pobjede i s 24 boda je skočio na 13. poziciju.

Tottenham je na svom stadionu 3:1 svladao Bournemouth te se s 39 bodova potpuno približio društvu klubova koji drže pozicije za plasman u Ligu prvaka.

  • +7
Fulham - Arsenal Izvor: Profimedia / Autor: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Senegalac Pape Matar Sarr je već u 9. minuti načeo goste, da bi u završnih 20 minuta pobjedu Spursima donijeli korejski reprezentativac i kapetan momčadi Son Heung-Min (72) te Brazilac Richarlison (80). Poraz Bournemoutha ublažio je 20-godišnji Alex Scott u 84. minuti i tako postao najmlađi strijelac kluba u utakmicama engleske Premier lige.

U ponedjeljak (21 sat) će vodeći Liverpool (42 boda) ugostiti Newcastle United, a 20. kolo će biti zaključeno u utorak (20.30 sati), kad će na londonskom Olimpijskom stadionu West Ham biti domaćin Brightonu.

Standings provided by Sofascore