BRAVO CURO!

Ljutić skuplja bodove, novi veleslalomski je drže u krugu 10 najboljih skijašica svijeta

02.12.2023 u 22:19

Bionic
Reading

Talijanka Federica Brignone pobjednica je veleslaloma skijašica za Svjetski kup u kanadskom Tremblantu, dok je 19-godišnja hrvatska reprezentativka Zrinka Ljutić zauzela 14. mjesto sa 2.90 sekundi zaostatka.

Brignone je do svoje prve pobjede u sezoni stigla sa 21 stotinkom boljim vremenom od druge Slovakinje Petre Vlhove, odnosno 29 stotinki ispred treće Amerikanke Mikaele Shiffrin.

Brignone je imala najbolje vrijeme prve vožnje te je u drugoj uspjela izdržati pritisak i slaviti ispred Vlhove koja je je ostvarila najbolje vrijeme druge vožnje te Shiffrin koja je imala drugo vrijeme druge vožnje. Slovakinji i Amerikanki su odlične druge vožnje osigurale pomak s četvrte i pete pozicije nakon prve vožnje na drugu i treću poziciju na kraju.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

I Ljutić je odlićno odradila drugi nastup te je popravila plasman za tri mjesta i tako potvrdila konstantu u veleslalomu ove sezone. Bila je ovo treća veleslalomska utrka u Svjetskom kupu, a Ljutić ima jedno 13. i dva 14. mjesta.

U redoslijedu veleslalomašica vodi Švicarka Lara Gut-Behrami sa 245 bodova, druga Brignone je na 220, a treća Vlhova na 166. Ljutić je 12. sa 56 bodova. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Shiffrin sa 410 bodova, druga Vlhova ima 346, a treća Šveđanka Sara Hector 274. Ljutić je osma sa 137 bodova, dok je Leona Popović 13. sa 107.

U nedjelju će se u Tremblantu voziti još jedan veleslalom.