SRETNI ROTTERDAM

Ljubo na domaćina za početak dragog turnira

12.02.2012 u 23:12

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić bit će jedini hrvatski tenisač u akciji sljedećeg tjedna na ATP Touru. Nastupit će na ATP 500 turniru u Rotterdamu

Ljubičić, koji je trenutno 33. na ATP ljestvici, igrat će u 1. kolu protiv Nizozemca Jessea Juta Galunga, 237. igrača svjetskog poretka, koji je dobio pozivnicu za glavni turnir. Nizozemac je prije šest mjeseci bio 110. igrač svijeta i nije uopće bezopasan.

Taj susret na rasporedu je u ponedjeljak od 19.30 sati. Njih dvojica nikada nisu igrala jedan protiv drugoga. Pobjednik u 2. kolu ide na boljeg iz susreta 7. nositelja, Srbina Viktora Troickog i još jednog Nizozemca s pozivnicom, Thiema De Bakkera.

Ljubičić je dva puta u karijeri igrao u finalu turnira u Rotterdamu, 2005. (Federer) i 2007. godine (Južnij). Prošle godine dogurao je do polufinala, u kojem ga je zaustavio Francuz Jo-Wilfried Tsonga. Polufinale (Henman) je igrao i prije deset godine, a u nizozemskoj žrtvi drugog svjetskog rata pobjeđivao je i Kafeljnikova, Henmana, Hrbatyja, Davidenka, Baghdatisa... Ukupno u Rotterdamu ima 17 pobjeda i tamo se Ljubičić često osjeća odlično.

Popis nositelja u Rotterdamu predvode Švicarac Roger Federer, Čeh Tomaš Berdych, Argentinac Juan Martin del Potro i Španjolac Feliciano Lopez.

Ivan je lani u vrlo dobrom meču od Tsonge izgubio svoj drugi od četiri polufinala Rotterdama