nakon vladine odluke

Ljubitelji hrvatskog klupskog nogometa vrlo brzo doći će na svoje; poznati su termini preostalih deset kola i završnice Kupa

23.04.2020 u 17:18

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada RH donijela odluke o oblažavanju mjera u zaštiti od koronavirusa, a predstavio ih premijer Andrej Plenković, hrvatski nogometni klubovi s treninzima će krenuti od 27. travnja.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) prije nešto više od dva tjedna usvojio je tri verzije izmjena kalendara natjecanja u Prvoj i Drugoj HNL te Hrvatskom kupu, zbog aktualne situacije s pandemijom COVID-19, a postavljeni su i novi rokovi za licenciranje.

Kako je za prvu opciju, odnosno nastavak prvenstva 16. svibnja, ova odluka trebala biti donijeta do 20. travnja, jasno je da se od tog plana odustaje.

No, sada je vrlo izvjesno, da bi prema istom scenariju, Hrvatski Telekom Prva liga mogla krenuti odnosno nastaviti se od 30. svibnja, a prvenstvo bi završilo 26. srpnja. Finale Kupa bi u tom slučaju bilo odigrano 1. kolovoza, a utakmice kvalifikacija za HT Prvu ligu predviđene su za 2. i 5. kolovoza.

U slučaju da se epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj opet promijeni, pa se opet uvedu strože mjere, hrvatskim bi klubovima ostao još jedan rok za završetak prvenstva.

Za tu opciju na objavu bi se moglo čekati do 18. svibnja, HT Prva liga bi bila nastavljena 13. lipnja, a posljednje kolo bilo bi odigrano 2. kolovoza. Prethodilo bi mu finale Kupa 29. srpnja, dok bi utakmice kvalifikacija za HT Prvu lige bile odigrane 8. i 12. kolovoza.

Do kraja prvenstva trebalo bi se odigrati još 10 kola, a u trenutku prekida na čelu ljestvice je Dinamo sa 65 bodova, druga Rijeka ima 47, treći Osijek 46, a četvrti Hajduk 45. Na dnu su Istra 1961 sa 19 te Inter i Varaždin sa po 17 bodova.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE