pregovori već počeli

Ljubitelji boksa maštaju o meču Joshua - Fury, već su krenule i najave dvostrukog spektakla, ali pita se nešto i druge...

13.12.2020 u 13:15

Bionic
Reading

Nitko više ne dvoji kako je meč Anthonyja Joshue i Tysona Furyja iduća velika stvar u boksu

Anthony Joshua i Tyson Fury mogla bi napokon ući u ring odraditi međusobni meč. Nakon što je tijekom ove godine otkriveno kako su se njihovi timovi verbalno složili oko uvjeta i kako bi dva briljantna britanska teškaša trebala odraditi dva meča u 2021. godini, sve smo bliže ozbiljnom ulasku u pregovore, gdje bi se konkretne stvari stavile na papir.

To je uostalom odmah nakon Joshuine pobjede protiv Kubrata Puleva potvrđeno od strane njegovog promotora Eddieja Hearna.

Kako piše Fightsite.hr, glavni Furyjev promotor Frank Warren nije se još javio, tek je proslijedio Twitter objavu svog boksača, ali zato se javio njegov promotor za američko tržište, 89-godišnji vlasnik Top Rank Boxinga, Bob Arum.

On je putem Twittera također otkrio namjeru organiziranja meča za koji je još dan ranije tvrdio da se neće dogoditi. Naime, najavljivao je pobjedu Kubrata Puleva, kojem je također promotor.

  • +22
Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev Izvor: EPA / Autor: Andrew Couldridge / POOL

Za sada se čini kako osim eventualnih problema u pregovorima, gdje najčešće dođe do nesuglasica po pitanju financija, dvije situacije mogu stvoriti poteškoće u organizaciji meča.

Prvi je činjenica da je Oleksandr Usyk obavezni izazivač prema WBO organizaciji, koja je najavila da će tražiti od Joshue da izvrši obaveze prema njihovom izazivaču ili da napusti pojas. Drugi problem je onaj za kojeg Fury i njegov tim tvrde da ne postoji, odnosno tvrdnja Deontaya Wildera kako po ugovoru ima pravo na meč protiv Gipsy Kinga. Ova druga stvar uskoro bi trebala biti razriješena na američkom sudu.