TROICKI BIO BOLJI

Ljubičić zaustavljen u drugom kolu

04.02.2009 u 21:20

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u četvrtfinale zagrebačkog Indoorsa. Bolji od našeg Ivana bio je Srbin Viktor Troicki, koji je slavio sa 6:4, 5:7, 6:4

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Zagrebu. Pobjednika ovog turnira iz 2006. godine, te finalistu iz 2007. i 2008. je u 2. kolu sa 6:4, 5:7, 6:4 svladao Srbin Viktor Troicki. Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj Ljubičića i Troickog i druga pobjeda srpskog igrača.

Ljubičić je dekoncentrirano ušao u meč i izgubio svoj servis odmah u prvoj igri. Nažalost, odličnim servisima Troicki mu nije dozvolio niti priliku za povratak izgubljenog.

Kada je Ljubičić i u prvoj igri drugog seta ponovno izgubio servis, činilo se da će dvoboj biti brzo riješen. No, odličnom igrom u četvrtoj igri naš je predstavnik vratio break, te je kod svog vodstva 6:5 uspio iskoristiti drugu break-loptu, ujedno i set-loptu, te poravnati rezultat.

U prvom gemu trećeg seta Ljubičić je napokon uspio zadržati svoj početni udarac spasivši 15-40, da bi breakom za 3:1 prvi put stigao do prednosti u meču. Ta je prednost kratko trajala, odmah u sljedećoj igri je izgubio servis, da bi kod rezultata 4:4 Troicki odlično pritisnuo našeg igrača, ostvario novi break, te potom uvjerljivo odservirao za meč.

'Bilo bi tragično da sam s ovakvom igrom pobijedio. Dva najlošija meča u karijeri odigrao sam protiv Troickog, Kada igram normalno, s njim nemam problema. Jedino pozitivno je što sam uspio izboriti treći set, nakon zaostatka od 0:2, ali to je slaba utjeha. Trebao mi je rezultat u sljedeća tri tjedna, a naravno da sam želio da se dogodi upravo ovdje. Ovako još imam prilike u Rotterdamu i Marseilleu. Nisam posebno zabrinut za svoj rejking. Imao sam meč u rukama, a kod 3:1 u trećem setu trebao sam jedan dobar servis. Nije se dogodilo i nisam uspio iskoristiti njegovu krizu u igri', izajvio je nakon meča Ivan Ljubičić, kojem će ovo biti prvi put da propušta finale u četiri dosadašnja izdanja turnira. Naime, u tri prethodna, sva je tri puta bio u finalima.