ČETVRTU GODINU U NIZU

Ljubičić zapeo u 'ukletom' drugom kolu

01.02.2012 u 21:53

Bionic
Reading

Prvi nositelj zagrebačkog Indoorsa Ivan Ljubičić nakon poraza rezultatom 6:4, 6:4 ispao je s turnira i ostavio hrvatsku koloniju na dvije posljednje nade

Ivanovi nastupi u Zagrebu jasno se mogu podijeliti na dvije ere. U prva tri nastupa igrao je finala, dok mu je nakon toga drugo kolo odjednom postalo nepremostiva prepreka.

Četvrti poraz u nizu u toj fazi zagrebačkog turnira nanio mu je Michael Berrer, Nijemac koji je igrao finala u adnja dva izdanja. Svoja jedina dva u karijeri!

Specijalist za Zagreb popularnom Ljubi uzeo je ervis u petom gemu i zadržao svoj servis izvan opasnosti sve do konačnih 6:4. Postupak je ponovio već u prvom gemu drugog seta, ali Ljubičić se uz bučno podržavanje preostalih navijača vratio na 4:4. Ipak, uslijedila je nova serija pogrešaka koju Berrer nije oprostio i nakon 85 minuta igre Nijemac je izborio novi četvrtfinale u Zagrebu, gdje će igrati s Jürgenom Melzerom koji briljira i ostavio je možda najbolji dojam od svih sudionika turnira.

Turnir je počelo šest Hrvata, a među posljednjih osam ostala su još dvojica. Ivan Dodig u 17.45 igra protiv Garcie Lopeza, nakon čega će na glavni teren izaći Ivo Karlović i Izraelac Dudi Sela.