ATP LYON

Ljubičić preko Serre do polufinala

30.10.2009 u 14:18

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale ATP turnira u Lyonu. Ljubičić je do svog prvog polufinala ove godine stigao zahvaljujući pobjedi 7:6(6), 6:2 protiv Francuza Florenta Serre u četvrtfinalu nakon sat i 22 minute igre

Bio je to četvrti susret Ljubičića i Serre i četvrta pobjeda našeg igrača.

Ljubičić je u prvom setu propustio sve četiri prilike za oduzimanje servisa francuskom igraču te je za osvajanje prve dionice meča morao igrati tie break. Kod rezultata 6:6 u odlučujućoj igri Serra je jedan lagani forhend poslao u aut i ponudio Ljubičiću priliku da svojim servisom odluči prvi set. Naš je tenisač tu priliku iskoristio postigavši deseti as.

U drugom setu Ljubičić je ponovno propustio prve četiri prilike za break, no petu je napokon iskoristio za vodstvo 4:2. Kod vodstva 5:2 Ljubičić je još jednom oduzeo servis Serri i plasirao se u polufinale.

Zanimljivo, Ljubičić je jedini stranac u četvrtfinalu Lyona, a uz njega je na turniru ostalo još šest Francuza. U polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta između prvog nositelja Jo-Wilfrieda Tsonge i Arnauda Clementa.