koliko je iskren?

Lewis Hamilton progovorio o prelasku u Ferrari, a navijači tvrde da je licemjer i lažov

05.02.2024 u 09:54

Bionic
Reading

Svijet Formule 1 u četvrtak je potresla objava kako Lewis Hamilton (39) napušta Mercedes te će od sljedeće sezone voziti za Ferrari. Nakon svega se napokon oglasio i sam Hamilton, ali navijači ne vjeruju da je njegova objava na društvenim mrežama bila iskrena

'Nekoliko proteklih dana su bili totalno ludi i ispunjeni nizom emocija. Ali kao što svi sada znate, nakon nevjerojatnih 11 godina u Mercedesu, došlo je vrijeme da započnem novo poglavlje u svom životu i pridružim se Ferrariju od 2025. godine. Osjećam se izuzetno sretno, ali nakon što sam s Mercedesom osvojio sve što se osvojiti dalo i postigao uspjehe koje sam mogao samo sanjati kao dijete, sad imam priliku da ostvarim još jedan dječački san, a to je vožnja u crvenom Ferrariju', napisao je Lewis Hamilton na društvenim mrežama te nastavio:

'Mercedes je bio ogroman dio mog života od moje 13. godine, pa je ova odluka najteža koju sam ikada i morao donijeti. Ponosan sam na sve što smo postigli zajedno, zahvalan sam na trudu i posvećenosti svih s kojima sam radio tijekom proteklih godina, naravno i Totoa, za prijateljstvo, vođenje i liderstvo. Zajedno smo osvajali prvenstva, obarali rekorde i postali najuspješnije partnerstvo vozača i momčadi u povijesti Formule 1. I naravno, ne mogu zaboraviti Nikija, koji je bio velika podrška i koji mi svakog dana nedostaje.'

Nekim fanovima Formule 1 te Hamiltonove izjave o ostvarenju dječačkog sna baš i nisu najbolje 'sjele' pa su ga u komentarima prozvali lažljivcem i licemjerom. Jer Lewis Hamilton je u Mercedesu od 2013. godine, a prije toga je vozio za McLaren. Prvi je tamnoputi vozač u Formuli 1, a do sada je u karijeri ostvario 103 pobjede te se 197 puta našao na podiju, a na 104 utrke je startao s prve pozicije. No, Hamilton je posljednji naslov prvaka osvojio 2020. godine, dok Ferrari na vozačku titulu čeka od 2007., a na momčadsku od 2008. godine!

'Takođe želim istaći i svoju veliku zahvalnost čitavom Upravnom odboru Mercedes-Benza i svima u firmi u Njemačkoj i širom svijeta koji su me podržavali tijekom ovih 26 godina. Ali došlo je vrijeme za promjenu, vrijeme da prihvatim novi izazov. Još uvijek se sjetim tog osjećaja kad sam prvi put 2013. godine prešao u Mercedes, radeći nešto nepoznato. Znam da ga neki nisu razumjeli tada, ali bio sam u pravu što sam tada napravio taj korak. I sada opet osjećam isti taj osjećaj. Sretan sam što opet vidim novu priliku, sada u Ferrariju, vidim što sve možemo postići zajedno', napisao je Hamilton te nastavio:

'Međutim, u ovom trenutku ne razmišljam o 2025. godini. Moj fokus je na nadolazećoj sezoni i ponovnom izlasku na stazu s Mercedesom. Motiviran sam više nego ikad, fizički sam spremniji i posvećeniji nego ikad, želim pomoći Mercedesu da ponovno pobijedi. Posvećen sam 100 posto poslu koji me očekuje i odlučan sam u tome da završim svoje partnerstvo s Mercedesom na najvišem nivou. Hvala svima vama koji ste bili sa mnom na ovom putovanju, svi ste me podigli dok sam ganjao svoje snove, i nadam se da ću i dalje moći da vas činim ponosnima. Kao i uvijek, šaljem vam svoju ljubav i pozitivnu energiju', zaključio je Lewis Hamilton.

Koliko je iskren? Prosudite sami...