je li ovo kraj krize?

Martin Baturina presudio je Gorici, a onda poslao jasnu poruku navijačima Dinama

05.02.2024 u 09:03

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su u 21. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru pobijedili Goricu 2:0. Goste iz Velike Gorice 'načeo' je Martin Baturina nakon sjajne akcije u 33. minuti, a za potvrdu slavlja zabio je Dario Špikić u 73. minuti

Veliki je teret pao s leđa svima u Dinamu. 'Modri' su pobijedili Goricu 2:0, napokon su odigrali dobru utakmicu i dojam je da momčad nakon šokantnog poraza od Lokomotive polako dolazi 'k sebi'.

Nakon pobjede su izjave za službenu stranicu Dinama dali strijelac prvog gola Martin Baturina te Josip Mišić, jedan od onih koji su se našli na meti kritika zbog loše forme i neuvjerljivih partija.

'Jako dobra utakmica. Mislim da je ovo primjer kako Dinamo treba igrati pogotovo pred punim stadionom. Hvala navijačima što su došli i napunili sjever jer to nam je samo dodatna motivacija. Sve u svemu, ovo je bila jedna dobra utakmica. Akciju za prvi gol smo vježbali na treningu iako na samom treningu nije bila uspješna, ali danas je prošlo. Hvala Bogu', kazao je Martin Baturina (20). Osmijeh na licu najbolje pokazuje koliko mu je ova utakmica značila, a potom se najskuplji igrač Dinama osvrnuo i na podršku navijača.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Bila je to sjajna predstava na tribinama i na terenu. Mislim da Dinamo to i zaslužuje. Možda rezultati ove sezone nisu toliko dobri, ali mislim da zbog toga ljudi još više trebaju dolaziti. Stvarno bi volio da svaku utakmicu se napuni stadion i da pokažemo da smo Dinamo", zaključio je Baturina čiju cijenu Transfermarkt procjenjuje na čak 18 milijuna eura.

Pobjedu je komentirao i Josip Mišić (29). Iskusni veznjak pokušava pronaći formu, u posljednje je vrijeme bilo puno kritika na njegovu igru.

'Mislim da smo odigrali jednu odličnu utakmicu, napadali od prve minute i tražili gol. Imali smo puno šansi i na kraju je to moglo uvjerljivije završiti, ali njihov golman se baš razbranio. Ali eto, 2:0 nije loše i ovo je zaslužena pobjeda', kazao je Mišić te dodao:

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +21
SuperSport HNL: Dinamo - Gorica, 4.2.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Svaka pobjeda nam znači, a posebno kad smo povezali dvije zaredom. Sigurno ćemo biti puni samopouzdanja, ali ima puno utakmica do kraja. Igramo još i Europu i Kup te za sve moramo biti spremni. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Navijači su nam bili sjajna podrška danas svih 90 minuta i sigurno je da smo puno bolji s njima', zaključio je Mišić.

Dinamo u sljedećem kolu ima priliku uzvratiti Lokomotivi za poraz 3:0, utakmica 22. kola SuperSport HNL-a igra se u subotu (10. veljače, 17.10 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom 'modre' očekuje i prva utakmica šesnaestini finala Konferencijske lige protiv Betisa u Sevilli (četvrtak, 15. veljače, 21 sat).

Standings provided by Sofascore