formula 1

Lewis Hamilton pokorio je konkurenciju na Silverstoneu, a potom dao naslutiti za koju će momčad voziti sljedeće sezone

08.08.2020 u 14:13

Bionic
Reading

Svjetski prvak Formule 1 Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) bio je najbrži u subotu na trećem slobodnom treningu uoči nedjeljne utrke kojom se obilježava 70. godišnjica utrke za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi u Silverstoneu.

Drugi je bio Hamiltonov momčadski suvozač, Finn Valtteri Bottas, koji je zaostao za 0,163 sekunde, a treće mjesto zauzeo je Britanac Lando Norris (McLaren) sa zaostatkom većim od pola sekunde. Trkači trke Racing Point Nico Hülkenberg i Lance Stroll zauzeli su četvrto i peto mjesto.

U subotu poslije podne će se održati kvalifikacije u Silverstoneu, a utrka, peta ove sezone, na rasporedu je u nedjelju (Arenasport 2, 14.30 sati).

No, svi su s nestrpljenjem čekali što će Lewis Hamilton reći vezano uz nastavak svoje karijere. Dugo se nagađalo kako bi momčad Mercedesa mogao zamijeniti Ferrarijem, no dojam je kako do velikog transfera ipak neće doći.

Lewis bi trebao nastaviti suradnju s Mercedesom, ali nitko ne zna kad će započeti pregovore i potpisati novi ugovor.

'Iskreno, imam osjećaj da nije pravi trenutak da sjednemo i razgovaramo o tome', rekao je Hamilton i pojasnio:

'Kada pomislite na to koliko je ljudi na svijetu izgubilo posao, na ljude koji su sada nezaposleni, sjesti i pregovarati o velikom ugovoru nije najvažnija stvar koju moram napraviti baš sada. Da, ne osjećam se ugodno zbog toga, pa ću pričekati još malo.'

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Velike Britanije, Silverstone, 2.8.2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

OK, neki će reći kako je Lewis Hamilton ovime želio pokazati kako je socijalno osjetljiv, pun empatije... Drugi će ga prozivati za licemjerstvo jer lako mu je pričati kad će u posljednjoj godini ugovora s Mercedesom zaraditi čak 57 milijuna dolara! I da, novi bi ugovor Lewisa Hamiltona trebao biti još izdašniji. Navodno mu je Ferrari nudio 'okruglo' 60 milijuna dolara na godinu, plus bonusi, ali ponuda je propala jer mu nisu mogli jamčiti da će imati konkurentan bolid u sljedećim sezonama...

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.