TAKO TO IDE

Lewis Hamilton mogao bi 'dobiti po nosu' zbog nečega što nije napravio, a morao je! Bivši prvak Formule 1 je slomljen, ali...

18.12.2021 u 17:13

Bionic
Reading

Lewis Hamilton mogao bi biti kažnjen jer se nije pojavio FIA-inoj godišnjoj gala dodjeli nagrada na kraju sezone

Sedmerostrkui prvak završio je sezonu kao drugi iza Maxa Verstappena nakon kontroverzne završnice sezone u kojoj ga je u posljednjem krugu pretekao Nizozemac.

Safety Car i odluka direktora utrka Michaela Masija pomogli su Verstappenu da dođe do konačnog trijumfa.

Mercedes je bio bijesan na takvu odluku, toliko da Hamilton i Toto Wolff nisu prisustvovali svečanosti za kraj godine, a novi predsjednik FIA-e Mohammed ben Sulayem nije isključio da kazni britanskog vozača.

'Ako postoji bilo kakva povreda pravilnika, nema oprosta. Oprost je uvijek tu. Ali pravila su pravila', rekao je Mohammed ben Sulayem te je dodao:

'Znam da je Lewis jako tužan zbog onoga što se dogodilo. Rekao bih da je slomljen. Ali moramo ispitati ima li kršenja pravila. Nekoliko sati nakon što sam postao predsjednik, ne mogu davati odgovore.

  • +2
Kelly Piquet i Max Verstappen Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ben Sulayem kaže da je razgovarao s Wolffom, koji se od utrke nije suzdržavao u kritikama na račun Masija, te je izjavio kako se Austrijanac smirio nakon što su ga saslušali.

'Uvijek će se netko uzrujati. Razgovarao sam s Totom i on mi je rekao: 'Ne dolazim ovamo', Slušao sam ga. Kad sam slušao, počeo se hladiti. Proučit ćemo pravila i pobrinuti se da za svaku takvu situaciju koja se dogodi u budućnosti imamo trenutno rješenje za nju. Postoji toliko područja koja možemo poboljšati.'

Inače, prema pravilniku vozači koji su završili prvi, drugi i treći u prvenstvu moraju biti prisutni na godišnjoj FIA-inoj ceremoniji dodjele nagrada.