SPEKTAKL U PARIZU

[FOTO] Max Verstappen u društvu zanosne partnerice primio pobjednički pokal, a na gala večeri nije se pojavio Lewis Hamilton

Bionic
Reading

Novom svjetskom prvaku u Formuli 1 Nizozemcu Maxu Verstappenu uručen je pobjednički pokal na gala večeri Međunarodne automobilističke federacije (FIA) koja je u četvrtak organizirana u Parizu

'Postao sam svjetski prvak u Formuli 1 i ostvario svoj živorni san. Sezona je bila duga i teška i zaista mi je drago što sam osvojio pobjednički pokal', kazao je 24-godišnji Nizozemac.

Verstappen je naslov prvaka izborio u posljednjem krugu posljednje utrke sezone, Velike nagrade Abu Dhabija.

'Bila je to sjajna borba sa Lewisom Hamiltonom, koji je jedan od najvećih vozača u povijesti. Na kraju sezone pogledali smo jedan drugog u oči i zaključili smo da se veoma poštujemo', naglasio je vozač Red Bulla.

Hamilton je u Parizu dobio nagradu za FIA osobu godine, ali se nije pojavio na svečanosti, kao ni šef Mercedesovog tima Toto Wolff.

  • +2
Kelly Piquet i Max Verstappen Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekoliko sati prije početka svečanosti, Iz Mercdesa su objavili kako se neće žaliti na ishod zadnje utrke sezone, čime je potvrđeno da je Nizozemac Max Verstappen svjetski prvak u Formuli 1.

Verstappen je postao 34. vozač u povijesti koji je osvojio naslov svjetskog prvaka.

Rekorderi su Lewis Hamilton i Nijemac Michael Schumacher sa po sedam titula, Argentinac Juan Manuel Fangio ima pet, a Francuz Alain Prost i Nijemac Sebastian Vettel po četiri.