URNEBESNI VIDEO

Shaquille O'Neal pokazao koliko je tvrdoglav; krivac je bosanska zvijer!

31.03.2017 u 12:04

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić svojim igrama u dresu NBA momčadi Portland Trail Blazers oduševio je kritičare, ali je isto tako – kada je izgovor njegovog imena u pitanju – poprilično namučio legendarnog košarkaša Shaquillea O'Neala

Tako je video iz studio tv kuće TNT, u kojem duhoviti Shaquille O'Neal objašnjava kako ime Jusuf ne može izgovoriti na način kako mu sugeriraju gledatelji putem Twittera, što se vidi u priloženom videu, nego će ga izgovarati 'Džasaf'.

Naravno, voditelji u studiju na čelu s nekadašnjim NBA igračem Dennisom Scottom sugerirali su mu kako bi 'nečije ime trebao izgovarati pravilno kako se i govori u njegovoj rodnoj zemlji', ali duhoviti ili bolje rečeno tvrdoglavi Shaq je i dalje ostao tvrdoglav.

Naravno, odmah su iz TNT-a napravili i šaljivu fotografiju Shaqa kako leži na kauču pokušavajući izgovoriti Jusufovo ime što je izazvalo veliku količinu smijeha studiju. Video pogledajte u prilogu.

Dodajmo još kako je Nurkić, kojem je nadimak 'bosanska zvijer', dolaskom iz Denevera u Portland pokazao koliko vrijedi. Naime, na dosad 20 odigranih utakmica u dresu Portlanda Nurkić je na prosjeku od 15,2 koševa, 10,4 skokova, 3,2 asistencije i 1,9 blokada. Učinak je to kakvim se ne može pohvaliti puno centara u NBA ligi i zbog toga je postao i vijest dana na američkoj državnoj televiziji.