NURKIĆEV BOSANSKI HUMOR

Bahata izjava igrača na kojem je Tedeschi zaradio rekordnih 1,3 milijuna eura!

29.03.2017 u 13:54

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić, kojeg se NBA momčad Denver Nuggets olako odrekla zamijenivši ga u Portland Trail Blazerse, odigrao je protiv svojih dojučerašnjih suigrača utakmicu kakve se ne bi posramile ni najveće NBA zvijezde

U izravnom dvoboju momčadi koje se bore za posljednje, osmo mjesto koje vodi u doigravanje u Zapadnoj konferenciji Portland Trail Blazersi svladali su Denver Nuggetse 122:113, a 213 cm visoki i 127 kg teški Jusuf Nurkić ubacio je 33 koša (šut iz igre 2-15) te je usto upisao 16 skokova, tri blokade i dvije asistencije. Sve Nurkićeve koševe pogledajte OVDJE.

To je bivšem igraču zagrebačke Cedevite, koja je za njega dobila rekordnu odštetu od čak 1,3 milijuna eura (dio je platio NBA klub, a ostatak sam Nurkić), bila najbolja utakmica u 3-godišnjoj NBA karijeri. Tako ispada da je Nurkić zasad najbolji i najunosniji košarkaški transfer koji je napravila momčad (to je zasad i hrvatski rekord!) koju financira čelni čovjek Atlantic grupe Emil Tedeschi

S obzirom na to da je igrao protiv momčadi koja ga se olako odrekla, očito mu motiva nije nedostajalo. Dodajmo kako je situacija na ljestvici sljedeća: Portland je sada osmi na Zapadu sa 36-38, dok je Denver deveti sa 35-39, tako da će se voditi borba za osmo mjesto koje vodi u doigravanje.

Nakon utakmice 22-godišnji Nurkić je tipičnim bosanskim humorom, koji su neki čak opisali bahatim i pomalo bezobraznim, poslao jasnu poruku svom bivšem klubu i suigračima.

'Kada sam došao ovdje, rekao sam kako hoću da postanemo play-off momčad. To smo i postali! A svim ovim momcima (Denveru, op.a.) sada želim sretno ljeto', pomalo bahato kazao je Nurkić, poslavši tako bivše suigrače iz Denvera na godišnji odmor.

Posebno je pohvalio navijače koji su mu nekoliko puta skandirali:

'Uživam igrati ovdje, i to jako! Ovdje provodim najbolje vrijeme otkako sam stigao u NBA ligu. Uživam u svakom trenutku. Presretan sam zbog načina na koji sam dočekan. Ljudi, volim vas!', kazao je u mikrofon Nurkić, a navijači koji su ostali u dvorani, nakon što su čuli preko razglasa njegove riječi, nagradili su ga velikim pljeskom.

Nakon ovako dobrih igara u dresu Portlanda Nurkiću se otvara prostor da to i jako dobro naplati. Ove sezone plaća mu iznosi 1,9 milijuna dolara (bio je 16. pick na NBA draftu 2014., op.a.), a sljedeće se taj iznos penje na 2,9 milijuna dolara. Međutim u ljeto 2018. Nurkića čeka ugovor karijere, prema kojem bi mogao dobiti i nevjerojatnih 20 milijuna dolara po sezoni, čime bi postao najbolje plaćeni košarkaš s prostora bivše države. Tek sada se vidi kakav je genijalan potez napravio nekadašnji trener Cedevite Aco Petrović, aktualni hrvatski izbornik, kada je čelne ljude Cedevite uvjerio 'da odmah, bez razmišljanja, pripreme novac za odštetu slovenskom klubu Pivovarna Laško', uz dodatak kako je '17-godišnji Nurkić NBA potencijal!'.

Samo dvije godine kasnije tada 20-godišnji Nurkić igrao je svoje prve utakmice za NBA momčad Denver Nuggets…