SVI GOVORE O NURKIĆU

Zvijer iz Bosne i Hercegovine zaprepastila NBA legende Barkleyja i Shaqa!

10.03.2017 u 11:33

Bionic
Reading

Bivši košarkaš Cedevite Jusuf Nurkić, na kojem je zagrebački klub zaradio oko 1,2 milijuna dolara kada je odlučio otići u NBA ligu, preporodio se nakon što je iz Denvera zamijenjen u Portland. Protiv Philadelphije našeg Darija Šarića 213 cm visoki Nurkić odigrao je najbolju utakmicu u NBA karijeri

Portland je utakmicu protiv Philadelphije dobio 114:108 tek nakon produžetka, a 22-godišnji Nurkić za 38 minuta na parketu ubilježio je 28 koševa, 20 skokova, osam asistencija i šest blokada. U svim kategorijama ostvario je najbolji učinak u karijeri, što je zaprepastilo i NBA voditelje u studiju TV kuće TNT te legendarne košarkaše kao što su Charles Barkley i  Shaquille O'Neal.

Nakon što je utakmica završila voditelj TNT-a pročitao je Nurkićevu statistiku uz dodatak kako mu je to najbolja utakmica u karijeri:

'Koliko, 28 koševa i 20 skokova?', upitao je Barkley, koji nije mogao vjerovati svojim očima jer do prije nekoliko tjedana Nurkić gotovo da nije igrao u Denveru.

Kada se na ekranu pojavio podatak da je posljednji NBA igrač koji je ubilježio najmanje 28 koševa, 20 skokova, osam asistencija i šest blokada bio upravo Charles Barkley, u studiju je počeo mali show.

'Ovo je čudesno! Čekaj… vidiš ovo?', kazao je Barkley, na što se nadovezao Shaq: 'Samo je Charles to napravio? Ovo se zove prijetnja, ha, ha', kazao je Shaq, koji se vjerojatno sjetio kako je i on odigrao sličnu utakmicu kao član Los Angeles Lakersa. U utakmici protiv Philadelphije 2001. godine ubilježio je 28 koševa, 20 skokova, devet asistencija i osam blokada. Možda ga je to izbacilo iz takta…

Nakon Shaqove upadice Barkely mu je uzvratio 'da se ne poigrava njegovom ostavštinom'.

Na koncu su se svi uglas nasmijali uz dobacivanje voditelja kako bi 'Barkley mogao postati novi Nurkić'.

Ukratko, u studiju TNT-a na trenutak je zavladao pravi urnebes za koji je 'krivac' trenutačno najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.

Tako je Zvijer iz BiH, kako mu je nadimak u SAD-u, oduševio velikane poput Barkleyja i O'Neala, a svojim igrama u Portlandu dokazao je da se pretvara u jednog od najboljih centara u NBA ligi. Njegov prosjek u Portlandu trenutačno je 16,5 koševa, 9,6 skokova, 4,5 asistencija i 1,9 blokada. A ovo je tek početak. Ako tako nastavi, mogao bi uskoro postati najbolje plaćeni košarkaš ikada s prostora bivše države…

'Ne zanima me toliko statistika, meni je najvažnije da smo pobijedili. Uživam u svom novom klubu, Rip City je odličan, suigrači sjajni. Želim da izborimo plasman u play-off', kratko je kazao nakon utakmice nasmijani Nurkić.