sve mu šapnuo sin

Legendarni Peter Schmeichel otkrio nevjerojatne i šokantne detalje iz danske svlačionice dok su Eriksenu spašavali život; je li moguće da je Uefa to napravila?

14.06.2021 u 13:43

Bionic
Reading

Dosta prašine podigla je izjava legendarnog danskog golmana Petera Schmeichela vezana uz Christiana Eriksena koji je usred utakmice doživio srčani udar

Naime, 57-godišnjeg Petera Schmeichela potpuno je izbacila iz takta odluka da njegova Danska ipak nastavi utakmicu s Finskom, nakon što je trajala drama oko spašavanja života Christiana Eriksena koji je pred kraj prvog poluvremena pretrpio srčani udar.

>> Danski nogometaši obrušili se na čelnike Uefe novim detaljima; otkrili su što im je točno ponuđeno dok je trajala drama oko Eriksena i sada nikome ništa nije jasno

U razgovoru za Good Morning Britain Schmeichela na pitanje što msili jesu li igrači Danske sami donijeli odluku da nastave utakmicu (Finci su pobijedili 1:0) kao iz topa je ispalo i izazvao je pomutnju:

'To je zanimljivo pitanje. Zapravo sam vidio što je Uefa poručila nakon utakmice i tvrdili su kako je odluka igrača bila da se utakmica nastavi. Ali to baš i nije istina! Naime, Uefa je dala na izbor igračima tri opcije; jedna je bila nastaviti odmah i odigrati posljednjih 50 minuta utakmice. Druga je bila da se nastavi drugi dan u podne i da se odigra tih preostalih 50 minuta i treća je da se Danska povuče i da se upiše 3:0 pobejda Finskoj', kazao je očito dobro obaviješteni Schmeichel dodavši:

'Evo, sada vi zaključite sami. Jesu li igrači bili ti koji su donijeli odluku o nastavku utakmice? Jesu li uopće imali izbora? Mislim da nisu! Kao što ste mogli čuti od izbornika kasnije, on jako žali što je igrače vratio na utakmicu nakon onakve traume', dodao je Schmeichel koji je govorio i o tome kako su 'neki igrači Danske ozbiljno istraumatizirani'. Od sina Kaspera dobio je dovoljno informacija kakvo je stanje bilo u tim trenucima među igračima…

Nakon ovih riječi mnogi se pitaju je li moguće da je Uefa to napravila Danskoj i hoćemo li dobiti njihovo objašnjenje.

'Jako je teško reći hoće li ostati dugoročne posljedice na nekim igračima Danske. Bila je to šokantna scena u kojoj su pred očima igrača oživljavali čovjeka', kazao je legendarni Schmeichel između ostalog.

  • +16
Christian Eriksen Izvor: EPA / Autor: Liselotte Sabroe