velika zamjena igrača

Bio je jedan od naših najboljih igrača u porazu od Engleza, a onda je doznao loše vijesti; svi se pitaju zar će mu u klubu to stvarno napraviti?

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 14.06.2021 12:27
  • Objavljeno 14.06.2021 u 12:26
Bionic
Reading

Većina je nogometaša, uz malobrojne iznimke, samo roba na uzavrelom tržištu. Nema tu previše emocija kad su transferi u pitanju, a sad je to na svom primjeru najbolje osjetio hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka...

Ljetni se prijelazni rok lagano zahuktava, puno je kombinacija, informacije iz minute u minutu stižu sa svih strana, a talijanski su mediji otkrili senzacionalan plan velike razmjene igrača između milanskog Intera i Chelseaja.

Hrvatskoj je javnosti taj posao zanimljiv jer je u njega navodno uključen naš reprezentativac Mateo Kovačić (27) koji bi se, ako se dogovor između klubova ostvari, već ovog ljeta mogao vratiti na San Siro.

Corriere dello Sport tvrdi kako je Chelsea krenuo vrlo agresivno jer pod svaku cijenu želi u svojim redovima želi marokanskog reprezentativca Achrafa Hakimija (22). Baš je Hakimi jedan od najzaslužnijih za to što je Inter ove sezone osvojio naslov prvaka Italije, sjajni je desni bek odigrao 37 utakmica, zabio je sedam golova i dodao još deset asistencija.

No, Inter je u velikim financijskim problemima te su čelnici kluba odlučili doslovno sve igrače staviti na transfer listu kako bi prodajom barem donekle pokrili milijunske rupe u proračunu.

Chelsea je tako Interu za Hakimija ponudio 50 milijuna eura i još dva svoja igrača. Jedan je sigurno Emerson Palmieri kojeg je Inter još ranije 'naciljao', a drugog 'nerazzurri' mogu birati između Matea Kovačića, Davidea Zappacoste i Tammyja Abrahama!

Aktualni osvajači Lige prvaka na ovaj su se potez morali odlučiti jer se u borbu za Hakimija iznenada uključio i PSG koji je Interu ponudio 60 milijuna eura odštete i jednog svog igrača.

  • +89
Engleska - Hrvatska, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Talijanski mediji tvrde kako su u Interu bliže dogovoru s Chelseajem, a uz Palmierija bi gotovo sigurno uzeli i našeg Matea Kovačića koji je u redove 'bluesa' za 45 milijuna eura stigao iz Real Madrida u ljeto 2018. godine. Prije toga je Kovačić igrao za Inter u koji je došao 2013. godine iz Dinama za 11 milijuna eura, a 'nerazzurri' su ga Realu prodali 2015. godine za 35 milijuna eura.

Problem? Pa, Mateo Kovačić je posljednje dvije sezone jedan od najboljih igrača Chelseaja i navijači se na društvenim mrežama s pravom u nevjerici pitaju zar će mu u klubu to stvarno napraviti? No, igrači su na kraju ipak samo 'roba' na velikoj tržnici...