vrijeme za mirovinu

Legendarni lijevi bek je nakon dva desetljeća loptanja objavio: Moja je karijera došla kraju...

29.07.2019 u 15:44

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Manchester Uniteda i Juventusa Patrice Evra (38) objavio je u ponedjeljak kraj igračke karijere

'Moja je karijera došla kraju. Počeo sam još 2013. godine raditi na UEFA B trenerskoj licenci i sada je želim završiti i onda nastaviti prema A licenci. Za godinu i pol, ako sve bude u redu, bit ću spreman voditi neku momčad', rekao je Patrice Evra u razgovoru za La Gazzetta dello Sport.

Zadnji klub za koji je Evra igrao bio je londonski West Ham kojeg je napustio u svibnju prošle godine, a osim Manchester Uniteda i Juventusa igrao je i za Marseille, Monaco i Nicu. Rođen je u Senegalu, prošao je nogometnu školu PSG-a, a profesionalnu je karijeru započeo 1998. godine u redovima tada talijanskog drugoligaša Marsale...

Najveće uspjehe u 20 godina dugoj karijeri ovaj je sjajni lijevi bek ostvario s klubom s Old Trafforda gdje je došao u siječnju 2006. godine. S 'crvenim vragovima' je osvojio pet naslova prvaka Engleske, Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i četiri Community Shielda.

Evra je za United u devet sezona odigrao 379 utakmica i zabio deset golova, dok je u dresu francuske reprezentacije upisao 81 utakmicu.