NEZAUSTAVLJIV

Legendarni Kiro Lazarov i dalje ruši rekorde

17.01.2017 u 13:27

Bionic
Reading

Ubojita ljevica Kire Lazarova izvrsno funkcionira i u 36. godini života. Kapetan makedonske rukometne reprezentacije protiv Slovenije je zabio svoj 1000. gol u službenim utakmicama za reprezentaciju...

Kiril Lazarov (36) nastavlja rušiti rekorde. Jedan od najboljih desnih vanjskih u povijesti rukometa najveća je zvijezda makedonske reprezentacije koju vodi bivši hrvatski izbornik Lino Červar. Istina, u 3. kolu skupine B na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj Makedonci su izgubili od Slovenije 29:22, ali Lazarov se ponovno upisao u rukometne knjige rekorda.

Već u drugoj minuti utakmice zabio je gol iz sedmerca, a bio mu je to 1000. u dresu reprezentacije! Naravno, Lazarov je na kraju bio najbolji strijelac u makedonskoj momčadi - zabio je devet golova, a ukupno je nakon prve tri utakmice najbolji strijelac SP-a postigavši ukupno 31 gol. Ako ovako nastavi, u što ne sumnjamo, mogao bi srušiti još jedan rekord. I to svoj.

Naime, Kiril Lazarov drži rekord najboljeg strijelca SP-a, ostvario je to u Hrvatskoj 2009., kad je natjecanje završio s čak 92 zabijena gola!

U klupskoj je karijeri Lazarov igrao za Pelister, Zagreb, Veszprem, Ciudad Real/Atletico Madrid, a od 2013. godine je u Barceloni.

Ubojiti ljevak već se odavno okitio nadimkom 'Mr. 1000 golova', još u listopadu 2015. godine postao je prvi rukometaš koji je zabio više od 1000 golova u Ligi prvaka. Njemu su rekordi već postali navika...