komentirao i trenera krznara

Legendarni Josip Šimunić osvrnuo se na Dinamov kiks protiv Sheriffa: Žao mi je što to moram reći...

26.08.2021 u 10:07

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama nisu uspjeli nadoknaditi tri gola zaostatka za Sheriffom te su nakon remija 0:0 u uzvratu play-offa Lige prvaka prepustili Moldavcima mjesto u najelitnijem klupskom natjecanju. No za razliku od dvoboja u Tiraspolu prošlog tjedna, momčad Damira Krznara pred svojim se navijačima pokazala u puno boljem svjetlu

Vjerovali su Dinamovi navijači u čudo i preokret protiv moldavskog Sheriffa. Međutim, osim pomaka u igri, u rezultatskom smislu to se ipak nije dogodilo, pa je momčad iz Tiraspola posve zasluženo stigla do natjecanja po skupinama u Ligi prvaka.

U Dinamu su sportski čestitali suparniku, a kada se zna da im Modri u dvije utakmice nisu zabili gol, ništa im drugo nije ni preostalo.

'Sheriff je pokazao da je jako dobra momčad, bez obzira na to što ime kluba ne ulijeva neki preveliki respekt i što dosad nije napravio neki veći međunarodni iskorak', odmah je naglasio Josip Joe Šimunić, bivši hrvatski reprezentativac, a danas izbornik hrvatske U-19 reprezentacije, koji je noseći Dinamov dres u dva navrata izbacio isti taj Sheriff.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Kobna je definitivno bila prva utakmica, jer Dinamo je u srijedu igrao bolje nego prošlog tjedna, kada je doživio debakl 0:3.

'Da, Dinamo je bio puno bolji, angažiraniji, vidjela se želja. Ali nekad u nogometu treba znati i isprovocirati sreću. Moram priznati i reći da su igrači dali svoj maksimum te da su pogodili prvu ili drugu svoju priliku, možda bi se sve drugačije okrenulo. Taj ti gol da samopouzdanja, navijači te ponesu, igraš iznad svojih mogućnosti i sve je moglo otići u drugom smjeru. Ali, nažalost, nije.'

Istina, ali mogli su i gosti povesti na samom startu utakmice?

'Sve to stoji i moram priznati da u tim prvim minutama čovjek koji recimo ne pozna obje momčadi nije mogao znati tko je Dinamo, a tko Sheriff. Sheriff je igrao mudro, čekao svoju priliku iz kontre, ali i pokazao koliko je napredovao, jer zna čuvati loptu kada treba, ima odličnu tranziciju, jako dobru obranu. I nije slučajno što se uspio plasirati u Ligu prvaka.'

Vi niste bili dio momčad 2010. godine koja je ispala od Sheriffa nakon dva remija. Ali mogu li se uspoređivati ta dva neuspjeha, današnji i onaj prije 11 godina? Što je veći neuspjeh?

'Ako mogu ocijeniti po imenima igrača koji su tada igrali s ovima današnjima, ipak mislim da je ono bio veći neuspjeh. Tim prije što je Sheriff u međuvremenu puno toga uložio u momčad, napredovao. I žao mi je što to moram reći, ali Sheriff je apsolutno zaslužio prolazak dalje.'

Može li ovaj kiks Dinama stajati posla trenera Damira Krznara, tim prije što u nedjelju gostuje kod Osijeka, pa ako mu se dogodi novi neuspjeh?

'Ne mogu ulaziti u odluke kluba, ali ja mogu samo reći da Damira Krznara poznam već godinama, još iz igračke karijere, poslije kao pomoćnog trenera, a sada kao glavnoga. I puno smo puta razgovarali. No ne samo s njime, već i s brojnim drugim trenerima, i mislim da mogu reći kako u Hrvatskoj možda nema boljeg trenera od njega. Stručan je i fantastičan trener, koji razumije taktiku, kod kojeg će svaki igrač postići napredak. S time da za poraz u Tiraspolu, a koji je bio koban za Dinamo, krivicu snose i igrači, jer i oni moraju znati izvući se iz neugodne situacije. Jer kada momčad pobjeđuje, hvali se igrače, pa mislim da tako treba biti kada i momčad ima lošije rezultate. Ponavljam, vidio sam i radio s mnogim trenerima, ali ne znam tko je stručniji od Krznara. Treba ga ostaviti neka radi svoj posao, jer pred Dinamom je sada natjecanje u Europskoj ligi, u kojoj, siguran sam, Dinamo opet može proći skupnu fazu', poslao je jasnu poruku uvijek iskreni Josip Šimunić.

  • +25
Uzvratna utakmica play-offa UEFA Lige prvaka, Dinamo - Sheriff Tiraspol Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL