lov na ligu prvaka

[FOTO] Dinamo nije stigao ni do pobjede, a kamoli senzacije; Sheriff po prvi put izborio plasman u Ligu prvaka

25.08.2021 u 22:54

Bionic
Reading

Nakon poraza 0:3 (k)od Sheriffa u Tiraspolu, nogometaši Dinama imali su težak posao u uzvratu play-offa Lige prvaka. No, unatoč tome što je Dinamo ovog puta bio konkretniji, pa i opasniji, u Ligu prvaka plasirao se Sheriff, koji je u Zagrebu izvukao remi 0:0.

Dvoboj u Maksmiru okončan je slavljem Sheriffa, koji je ispio sačuvati mrežu te remijem 0:0 gurnuti Dinamo u skupine Europske lige, a sebe među nogometnu elitu.

Opterećen lošim rezultatom, ali i problemima s ozljedama te navodnom željom Kristijana Jakića za odlaskom iz kluba, Dinamov trener Damir Krznar u uzvratnu utakmicu play-offa ušao je s nekoliko promjena u sastavu (Čop i Moharrami bili su od 1. minute, a nije bilo Perića i Jakića), ali i sustavu.

Umjesto postave 4-1-4-1, kojom je krenuo u Moldaviji, Krznar je sada momčad postavio u sustav 3-4-2-1, kako bi bio opasniji pred suparničkim golom.

S time da je i trener moldavske momčadi Jurij Vernidub uveo dva nova igrača od prve minute (krenuli su Fernando Costanza i Castañeda, umjesto Juliena i Yansanea).

Počelo je žestoko, otvoreno, ali ne s Dinamove strane, kako smo očekivali, već od gostujuće momčadi, koja je do četvrte minute tri puta lakoćom stigla pred Livakovića. S time da je Dinamova 'jedinica' u četvrtoj minuti morala i intervenirati nakon Thillova udarca.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +25
Uzvratna utakmica play-offa UEFA Lige prvaka, Dinamo - Sheriff Tiraspol Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

No, probudio se Dinamo nakon pet minuta igre, pa je i Petković na ubačaj Moharramija natjerao Athanasiadisa na intervenciju. S tim potezom Dinamova je igra postala puno konkretnija i opasnija, pa su Sheriffovu golmanu prijetili Čop i Ivanušec. S time da Ivanušecovu priliku ne možemo prežaliti, jer imao je čistu situaciju na 12 metara, ali udarac je bio preslab za grčkog golmana. Lovro Majer sjajno je dirigirao igrom Modrih, očito inspiriran za veliku predstavu u oproštaju od Dinamova dresa.

Nametnuo se Dinamo, imao je posjed lopte u svojim nogama, stvorio je još poneku priliku za Čopa, pa i Moharramija, ali takva je igra ustvari više odgovarala gostima, koji su ionako svoje prilike namjeravali čekati nakon neke greške domaćih, ili iz kakve kontre.

Novu veliku opasnost pred golom Sheriffa zakuhali su si gosti sami, jer nakon jednog ubačaja s lijeve strane, lopta se dva puta odbijala od njihovih igrača, a posljednji dodir Cristiana natjerao je Athanasiadisa na let pod vratnicu. No, kako je vrijeme odmicalo, tako se igra preselila na sredinu terena, pa do kraja prvog dijela, većih prigoda nije bilo ni s jedne, ni s druge strane.

Početak nastavka bio je prilično mlak, ali onda je Oršić dalekometnim projektilom stavio Sheriffova golmana u probleme, te dao lagani impuls svojim suigračima pa smo u 53. minuti vidjeli dva uzastopna kornera Modrih. Međutim, bez ikakvog utjecaja na rezultat.

Uplašili smo se za Dinamo jer u 57. minuti umjesto Castanede u igru je ušao Yansane, a sjećamo se kakve je probleme Kolumbijac radio Dinamovoj obrani u prvoj utakmici. Ipak, prvu sljedeću veliku priliku imao je Dinamo, odnosno Ristovski koji je u 63. minuti uputio snažan, ali ne dovoljno precizan udarac kojim bi matirao golmana gostiju.

Pokušao je Krznar izmjenama, Kastratija umjesto Moharramija te Jurića umjesto Čopa, dobiti više u napadačkom dijelu, ali nekih većih pomaka nije bilo. Istina, Dinamo je kontrolirao loptu, diktirao tempo, ali sve je to bilo jalovo, bez opasnosti po Sheriffova golmana. Zabio je Oršić u 76. minuti, ali veselje za Dinamove igrače i 8000 navijača kratko je trajalo, jer talijanski su suci poništili gol zbog zaleđa.

Do kraja utakmice upisali smo još jednu Petkovićevu prigodu, ali sve to bilo je nedovoljno da se pokvari veselje Sheriffa, kojem će ovo biti premijerni nastup u Ligi prvaka, a koje je moglo biti i potpuno da Livaković nije zaustavio Traoreov udarac u zadnjim sekundama dvoboja.