KAD TE IZJAVE 'NAPALE'

[FOTO ] Trener i nogometaši Sheriffa najvećeg motivatora za dvoboj u Zagrebu pronašli su u redovima Dinamove momčadi

26.08.2021 u 08:23

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u uzvratu protiv Sheriffa nisu uspjeli nadoknaditi rezultatski zaostatak od tri gola iz prve utakmice u Tiraspolu. Susret na stadionu Maksimir završio je bez pogodaka, a u grupnu fazu Lige prvaka prošla je momčad iz Moldavije. Svoje mišljenje o dvoboju dao je trener gostujuće momčadi

Dinamo nije našao načina kako probiti obranu Šerifa na čelu s vratarem Athanasiadisom, kojeg Zagrepčani nisu uspjeli svladali u oba susreta. Nakon utakmice trener Damir Krznar je i dalje govorio kako Dinamo ima bolju momčad, ali da je Sheriff zasluženo prošao dalje.

Gostujući strateg Jurij Vernidub upravo je kolegu na suparničkoj klupi istaknuo kao glavnog motivatora svojih igrača.

'Čitao sam intervju trenera Dinama. Rekao je da ne želi doći do 11-eraca nego riješiti sve u regularnom dijelu. Zato nije bilo potrebe posebno motivirati igrače, oni su već bili raspoloženi. Zaslužili smo ulazak u Ligu prvaka', rekao je Vernidub.

Podsjećamo, Sheriff je neočekivano krenuo napadački od prve minute, a u 4. minuti Luksemburžanin Thill je nakon proigravanja Luvannora pogodio vratnicu.

Dinamo se snašao tek nakon desetak minuta, Ivanušec je propustio dobru priliku, a pokušaje Petkovića branio je vratar Moldavaca Athanasiadis, pa se na odmor otišlo bez golova.

Vratar Šerifa obranio je udarac Oršića u 52. minuti, a onda se igra posve smirila, dok su se Dinamovi napadi razbijali o neprobojnu obranu domaćina.

  • +25
Uzvratna utakmica play-offa UEFA Lige prvaka, Dinamo - Sheriff Tiraspol Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Ja sam vjerojatno najsretniji čovjek. Kad sam dolazio u Sheriff imao sam za svoj cilj ući u Ligu prvaka. Moj san se ostvario. To je bio rad cijele momčadi. Imali smo težak put od samog početka, a rezultat koji smo ostvarili čini me ponosnim na dečke.'

Sheriff je po prvu puta u Ligi prvaka u povijesti, a Moldavija je 34. zemlja koja ima predstavnika u elitnom natjecanju.