OBOŽAVA NAŠE

Legendarni europski centar izabrao najbolju petorku Eurobasketa svih vremena; u njegovoj momčadi našla su se i dva Hrvata

28.07.2022 u 06:26

Bionic
Reading

Legendarni Španjolac Pau Gasol izabrao je najbolju petorku košarkaša koji su igrali na europskim prvenstvima, a u njegovoj idealnoj postavi našla su se i dva Hrvata

Gasol je u karijeri igrao na sedam europskih prvenstava za Španjolsku, zabio je 1183 poena u 58 utakmica, a u tri navrata osvojio je ovo prestižno natjecanje (2009., 2011., 2015.). Osim toga, može se pohvaliti naslovom svjetskog prvaka (2006.) kao i s dva olimpijska srebra (2008., 2012.) i broncom (2016.). S LA Lakersima osvojio je dva naslova NBA prvaka (2009., 2010.).

Za FIBA-u je izabrao najbolju petorku, a u njoj su se našli Nikos Galis, Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dirk Nowitzki i Arvydas Sabonis.

'Mislim da kod izbora najboljih bekova moraš ići s Draženom Petrovićom. Nažalost, nismo mogli uživati u njegovoj igri u potpunosti zbog prerane smrti i tragične nesreće. Dražen je bio poseban, baš kao što je Luka Dončić, ali kad biraš najbolje svih vremena, moraš uzeti one koji su to radili dugo vremena', rekao je o nikad prežaljenom Petroviću.

'Još jedan težak izbor, ali idem s Tonijem Kukočom. On je jedan od najvažnijih igrača koji su me inspirirali kad sam odrastao. Njegova igra i sposobnost igranja izvana s tom visinom i vještinama, zato je Toni na trojci', objasnio je Gasol.