odlazak velikana

Legendarni El Apache ovom je objavom rastužio milijune obožavatelja: Možda se i vratim, ali nikad više u dresu Boce...

05.06.2021 u 09:34

Bionic
Reading

Proslavljeni argentinski napadač Carlos Tevez (37) objavio je kako završava više nego uspješnu i bogatu nogometnu karijeru. No, legendarni El Apache ipak je ostavio odškrinuta vrata, možda se i vrati na nogometne terene

Carlos Tevez (37) jedan je od onih nogometaša koje ili obožavate ili mrzite. Argentinski napadač u karijeri je imao previše kontroverzi, najviše zahvaljujući svom 'teškom' karakteru kojeg je oblikovalo odrastanje u Fuerte Apache, jedom od najopasnijih kvartova u Buenos Airesu, ali i cijelom svijetu.

Karijeru je započeo u Boca Juniorsima, potom se okušao u brazilskom Corinthiansu, a potom je igrao za West Ham (29 utakmica, sedam golova), Manchester United (99 utakmica, 34 gola), Manchester City (148 utakmica, 73 gola) i Juventus (95 utakmica, 50 golova), da bi se 2015. godine vratio u redove Boce (251 utakmica, 88 golova). U međuvremenu je odigrao tek 16 utakmica za kineski Shanghai Shenhua, ali se ipak vratio na La Bomboneru...

U karijeri je Tevez ukupno odigrao 718 utakmica i zabio 302 gola. S Unitedom je osvojio Ligu prvaka, s Boca Juniorsima Copa Americu, a za koji god je klub igrao, navijači su ga obožavali. No, na Old Traffordu mu nisu oprostili prelazak u City za koji je u 148 utakmica zabio 73 gola. Za argentinsku reprezentaciju je u deset godina odigrao 76 utakmica i zabio 13 golova te osvojio olimpijsko zlato 2004. godine.

No, sada je došlo vrijeme da legendarni El Apache objavi završetak karijere.

'Danas mogu reći da se povlačim, ali možda se za tri mjeseca probudim i poželim opet igrati. Ipak, nikad više za Boca Juniors', kazao je Carlos Tevez te objasnio je zašto nikad više neće obući dres voljenog kluba s La Bombonere:

'Ovo je jedan od najtužnijih dana u mom životu, ali osjećam da sam donio pravu odluku. Boca je moj život i ne smijem biti prosjek ovdje. Ako ne mogu dati 100 posto od sebe, bolje da se povučem', rekao je neutješni El Apache.