novi izazov

Legendarni Brazilac nakon 15 godina napušta Real Madrid i odlazi u Inter; ovo je tek prvi od par senzacionalnih transfera koji su najavljeni

24.03.2021 u 19:30

Bionic
Reading

Godinama je Marcelo (32) bio nezamjenjiv na poziciji lijevog beka u momčadi madridskog Reala. Od 2006. godine kad je iz Fluminensea stigao na Santiago Bernabeu odigrao je 519 utakmica za 'kraljeve', zabio 38 golova i osvojio sve što se osvojiti moglo. No, sada je došao trenutak rastanka...

Daleko od toga da je Marcelo (32) za 'otpis', ima ovaj sjajni brazilski reprezentativac još koju dobru sezonu 'u nogama', samo je pitanje gdje će nastaviti karijeru.

A nije da ne može birati. Jer njegov veliki prijatelj Cristiano Ronaldo još ga je prošlog ljeta zvao da mu se pridruži u Juventusu, ali 'stara dama' je u financijskim problemima, teško da Marcelu može ponuditi ugovor koji zaslužuje. Naime, bez obzira na to što bi Brazilac stigao kao slobodan igrač, ipak vrijedi više od 10 milijuna eura. A Juventusu je to u ovom trenutku puno previše.

Zato se u borbu uključio David Beckham koji je Marcela, barem tako tvrde španjolski mediji, nagovorio da krene 'preko bare' i pridruži se njegovoj momčadi u MLS ligi. Da, Marcelo bi uskoro trebao potpisati ugovor s Interom iz Miamija!

Tu će ga dočekati bivši suigrači iz Reala, Beckham kao jedan od vlasnika kluba te Gonzalo Higuain koji se Interu priključio kako bi odigrao još koju sezonu s bratom Federicom u istoj momčadi. Beckham je spreman Realu platiti pet milijuna eura odštete kako bi se Marcelo što prije priključio momčadi jer nova MLS sezona počinje za mjesec dana, sredinom travnja.

Uz sve to, čini se kako je dolazak Marcela u Miami tek prvi od par senzacionalnih transfera koje je David Beckham najavio. Jer konačni je cilj ambicioznih vlasnika kluba s Floride da u svojoj momčadi 'spare' Cristiana Ronalda i Lea Messija! Istina, neki će reći kako je to neizvedivo. Barem ne još godinu ili najviše dvije. Ronaldo ima ugovor s Juventusom do lipnja 2022., a Messi tek treba odlučiti gdje će nastaviti karijeru...

Beckham je već sada krenuo u napad, Ronaldo i Messi dobili su pozive i čeka se njihova odluka. Poziv je navodno još ranije dobio i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić pa bi Inter iz Miamija mogao postati - barem u MLS krugovima - baš 'zvjezdana momčad'.

'Nogometašima ne bi trebalo biti teško odlučiti se doći u Inter, Miami je sjajan grad, ovo je sjajan projekt', kazao je David Beckham i nastavio:

'Ovo je definitivno grad koji privlači igrače koji su igrali u Europi i koji su velike zvijezde. Siguran sam da bi Miamiju bili još i veće zvijezde', zaključio je Beckham.