životna prilika

Dramatično stanje u Juventusu; Andrea Pirlo uskoro će dobiti otkaz, a na klupi će ga zamijeniti legendarni hrvatski reprezentativac

23.03.2021 u 09:23

Bionic
Reading

'Stara dama' je na koljenima, Juventus se ove sezone muči i sve su manje šanse da obrani naslov prvaka Italije kojeg je osvajao posljednjih devet sezona. Talijanski mediji tvrde kako je Andrea Pirlo praktički već sada bivši, a na njegovo bi mjesto trebao uskočiti Igor Tudor (42)

Ispao je Juventus u osmini finala Lige prvaka, a ni u prvenstvu ne stoji sjajno. 'Stara dama' je treća, za vodećim Interom zaostaje velikih deset bodova, no problem je u činjenici da momčad ne igra dobro, muči se cijelu sezonu u svim natjecanjima te su čelni ljudi kluba odlučili potražiti zamjenu za trenera Andreu Pirla.

Talijanski mediji tvrde kako Pirlo neće dočekati kraj sezone na klupi Juventusa, domaći poraz 1:0 od novog prvoligaša Beneventa dodatno je uzdrmao njegovu poziciju, a teško da se može spasiti jer ga nakon reprezentativne stanke prvo čeka gradski derbi s Torinom, a potom i derbi s Napolijem. Ako u te dvije utakmice ne ostvari pobjede, Andrea Pirlo je - bivši!

La Repubblica tvrdi kako u ovom trenutku Juventus nema novca za neko jako trenersko ime, klub je prošlu godinu završio s minusom od čak 113 milijuna eura i jednostavno si ne može priuštiti skupe trenere. Istina, na popisu želja su Gian Piero Gasperini, Simone Inzaghi i Luciano Spalletti, to bi bili najvjerojatniji nasljednici Pirla da je financijsko stanje u klubu normalno. Ali, vremena su teška i čelnici Juventusa novog su trenera, barem tako tvrde talijanski mediji, odlučili potražiti u svojim redovima.

I pronašli su ga u liku i djelu Igora Tudora (42)! Legendarni je hrvatski reprezentativac trenutno prvi Pirlov pomoćnik, a već se neko vrijeme u medijima nagađa kako baš Tudor 'iz sjene' vodi momčad 'stare dame'. Svi očekuju kako Pirlo neće dočekati sredinu travnja kao trener Juventusa i tada bi na njegovo mjesto trebao uskočiti Igor Tudor te povesti Cristiana Ronalda i suigrače u samu završnicu ove teške sezone.

  • +6
Juventus - Benevento 0:1 Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Velika je to prilika za legendu hrvatskog nogometa, ali i dvosjekli mač jer Juventus na kraju sezone namjerava krenuti u lov na neko veliki trenersko ime, a to bi značilo i kraj suradnje s Igorom Tudorom.