TRENERSKA veličina

Legendarni Bora Milutinović posjetio kamp Vatrenih i nahvalio Hrvate, posebno jednog: Šteta da nema više igrača poput njega

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 12.12.2022 09:32
  • Objavljeno 11.12.2022 u 18:51
Bionic
Reading

Među brojnim novinarskim ekipama koje su stigle u hrvatski kamp u Dohi bio je i poznati srpski nogometni trener Bora Milutinović (78) koji živi u Katru i snima televizijsku emisiju za kinesku televiziju

Milutinović je vodio čak pet nogometnih reprezentacija (Meksiko, Kostarika, SAD, Nigerija i Kina) na pet svjetskih prvenstava i sa svima je, osim Kine, prošao prvu rundu natjecanja. Zbog ovih uspjeha dobio je nadimak Čudotvorac. Trenirao je i Irak, Jamajku te Honduras.

U trenerskoj je mirovini, živi u Dohi i ima svoju emisiju na kineskoj televiziji.

"Ne prati je puno ljudi, oko 50 milijuna", kazao je sa smiješkom, otkrivši i razlog dolaska u kamp Vatrenih.

  • +4
Trening nogometne reprezentacije Hrvatske, 11.12.2022., Doha Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

"Zanimalo me vidjeti kako se radi, sada je sve drugačije nego u moje vrijeme. Tereni su idealni, kamere su na svakom koraku, uvjeti za rad su idealni."

Naravno, prati utakmice World Cupa, a otkrio je koga vidi kao favorita hrvatsko - argentinskog dvoboja.

"Pobijedit će onaj koji zabije više golova. Ima mnogo stvari koje mogu utjecati na utakmicu. Kao recimo jučer u susretu između Engleske i Francuske, u kojem su Englezi trebali slaviti, ali nisu. Hrvatska ima šanse, što je normalno kada imaš takve igrače."

Nahvalio je igre sjajnog Luke Modrića.

"Modrić je odigrao izvanredno protiv Brazila, šteta što nema više takvih igrača." Spomenuo je i vratara Dominika Livakovića, ali i dodao.

"Nije korektno samo spominjati Modrića kada imate odličnu momčad. Vaši igrači imaju sve kvalitete koje trebaju imati, da nemaju, ne bi ni došli do polufinala. Postoji niz faktora koji su važni u sportu, jedan od najvažnijih je odnos u ekipi, zajedništvo, a vi to imate."

Smatra da Argentinci ne bi trebali stvarati toliki pritisak na Messija.

"Argentinci imaju strast, za njih je Messi figura broj jedan. Ne bi ga trebali toliko opterećivati. Toliko je dao za nogomet, trebali bi zbog toga biti sretni."

Osvrnuo se i na rad izbornika Zlatka Dalića.

"Dalić je super trener, posjeduje znanje i inteligenciju. Hrvatska ne bi mogla igrati ovako da nema dobrog trenera", zaključio je.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal