RASPOLOŽENJE NA VRHUNCU

Juranović: Kad njima dodate loptu, to je sigurnije od novca u banci

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 11.12.2022 16:01
  • Objavljeno 11.12.2022 u 16:00
Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativci još uvijek proživljavaju pobjedu nad Brazilom. No, tijekom nedjelje misli su ipak već okrenute prema polufinalnom okršaju s Argentinom, a koji je na rasporedu u utorak od 20 sati. U četvrtfinalnom srazu, Juranović je imao zadatak zaustaviti Viniciusa, i to je napravio na najvišem nivou. Sad bi se mogao boriti s još boljim, Lionelom Messijem

Što je završnica turnira bliža, odnosno igarju sve važnije utakmice, atko su i pressice hrvatske reprezentacije sve posječenije. Tako je bilo i na nedjeljnoj, na koju je pred novinare izašao (i) Josip Juranović, desni bek Celtica, a koji je oduševio u utakmici protiv Brazila.

'Mogu reći da je tajna što smo svi zajedno, svi smo kao obitelj ovdje, dišemo jedan za drugoga i to je tajna našeg uspjeha', smatra najbolji desni bek Mundijala, kako ga je nazvao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Možete li usporediti hrvatsku vezu s argentinskom?

'Imamo najbolji vezni red i ne znamo kada će se to ponoviti. Sigurnija je lopta kod njih, nego novac u banci. Imam tu čast da skupljam znanje pored njih. Želimo usrećiti naše, doći doma ponosni, a to žele i Argentinci, no mi smo mala zemlja i s velikim srcem'.

Imate li pritisak nakon utakmice protiv Brazila?

'Ja nisam igrač od 20 ili 30 milijuna eura, ja nikad nisam odustajao ni kad sam bio u Hajduku ili Dubravi, moji doma su me naučili da gledam prema naprijed, da ne gledam što se piše. Kad sam bio u Hajduku bilo je jako puno skepse, nakon toga sam osvojio trofej i Legiji, za tri milijuna sam otišao u Škotsku. Čudne priče priča život, jedino čime se zabrinjavam jest igrati što bolje na terenu'.

O navodnom transferu u Atletico, Juranović je samo rekao.

'Zbilja ne znam ništa o tome, ne čitam novine. A čak sam i agentu rekao da ne želim sada razmišljai o ničemu, osim o reprezentaciji. Što bude, bit će'.

  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal