dva dana do polufinala

[FOTO] Gvardiol u pratnji kondicijskog trenera napustio trening Vatrenih, Brozović na poštedi

Bionic
Reading

Nimalo ugodne vijesti stižu s nedjeljnog treninga hrvatske nogometne reprezentacije u Dohi. Dva dana prije polufinalnog ogleda s Argentinom stup obrane Vatrenih, dvadesetogodišnji Joško Gvardiol, napustio je trening u pratnji kondicijskog trenera Marina Dadića

Prema prvim informacijama ne radi se o ozbiljnijem problemu već je riječ o tome da je Gvardiol dobio poštedu te bi se sutra trebao priključiti ekipi.

Trening pod punim intenzitetom nije odradio Marcelo Brozović hrvatski veznjak koji na utakmici pretrči najviše kilometara i koji se neposredno pred početak Svjetskog prvenstva oporavio od ozljede zadnje lože. Očito je da Dalić i njegov stožer ništa ne žele riskirati.

  • +4
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3. Joško Gvardiol napustio trening u pratnji kondicijskog trenera Marina Dadića Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Dobra je vijest kako se momčad "očistila" kartona i nitko neće propustiti polufinale, niti možebitno finala. Naravno, ako je zaradi crveni karton. Pauza od jedne utakmice prijetila je Luki Modriću, Dejanu Lovrenu, Mateu Kovačiću, te Borni Barišiću. Međuim, nakon četvrtfinala žuti kartoni se brišu.

S druge strane Argentinci će zbog žutih kartona biti bez braniča Marcosa Acune i Gonzala Montiela.

Pretposljednji trening "Varenih" prije utakmice privukao je ogroman interes medija. U press dvorani za vrijeme konferencije na kojoj su bili Josip Juranović i Bruno Petković praktički nije bilo praznog mjesta.

TV ekipe su se potom "gurale" i uz teren kako bi snimile prvih 15 minuta treninga. Sve je najviše zanimalo u kakvom je stanju Luka Modrić. Kapetan "Vatrenih" je odlično i sjajnog raspoloženja željan odvesti hrvatsku reprezentaciju u novo finale.

Prema posljednjim vijestima na tribinama stadiona Lusail treblo bi biti oko 3.000 hrvatskih navijača, najviše do sada u Katru. Međutim, s druge strane će nas očekivati možda i više od 35.000 argentinskih navijača.

Susret Hrvatska-Argentina na rasporedu je u utorak s početkom u 20 sati.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal