totalna propast

Bivši poslovni partner napao Borisa Beckera: Vrati mi 36.5 milijuna eura ili...

05.07.2017 u 11:37

Bionic
Reading

Boris Becker (49), jedan od najvećih tenisača svih vremena, prije mjesec dana objavio je bankrot. Njemački je tenisač samo u karijeri od nagrada i sponzorskih ugovora zaradio 63 milijuna dolara, a sada je ostao doslovno bez ičega s milijunskim dugovima koje ne može otplatiti

Podsjetimo, Becker je stečaj pokrenuo u Londonu nakon što se od 1999. godine nikako nije mogao priviknuti na 'civilni' život. Pokušavao je, no doslovno je upropastio svaki posao u koji je krenuo. Tako je svojedobno otvorio zastupništvo za Mercedes, okušao se kao profesionalni pokeraš, pokrenuo je sportski internetski portal, uložio je novac u proizvodnju organske hrane... No, najveći promašaj bio je pokušaj izgradnje nebodera u Dubaiju! Ne treba naglašavati da je i ta investicija - propala. 

Pokušao se Boris Becker vratiti tenisu, trenirao je Novaka Đokovića, te sa Srbinom osvojio šest Grand Slamova u tri godina. Realno, dobro je Becker zaradio na trenerskoj klupi s Novakom, no bila je to samo kap u moru, nedovoljna da pokrije sve dubioze.

Bio je vrhunski tenisač, jedan od najvećih ikad, no posao mu nikako ne leži. Tako su se tijekom godina zarađeni milijuni topili, a od 2012. godine započeo je strmoglavi pad. U Njemačkoj je optužen za utaju poreza te je morao platiti milijunsku kaznu, rasprodao je dio imovine, no to nije bilo dovoljno te je zbog nagomilanih dugova i brojnih tužbi sud u Londonu proglasio je stečaj! 

Posljednji u nizu onih koji od Borisa Beckera potražuje novac je i njegov nekadašnji dugogodišnji poslovni partner, švicarski poslovnjak Hans Dieter Cleven. A svota nije zanemariva, dapače... Clevenov odvjetnik zatražio je da se u okviru stečajnog postupka uvrsti i potraživanje njegovog klijenta u visini od čak 36.5 milijuna eura! Udarac je to od kojeg se Becker neće oporaviti jer pojedini njemački mediji tvrde kako je s Clevenove strane svojedobno stigao ozbiljan ultimatum:

'Vrati mi moj novac ili...'

Realno, Boris Becker toliki novac jednostavno nema, teško da ga ponovno i može zaraditi. Pogotovo ne na svom današnjem poslu, mjestu komentatora, pa mu je budućnost koja ga čeka neizvjesna i poprilično siromašna...