ČEKA PRVIJENAC

Lakić: Naravno da ću slaviti gol svojima

23.09.2011 u 15:27

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Srđan Lakić bez pretjeranih emocija čeka dvoboj njegovog Wolfsburga i Kaiserslauterna u kojemu je igrao do upravo isteklog ljeta

'Kaiserslautern je moja prošlost, Wolfsburg budućnost. Zabijem li u subotu protiv svog bivšeg kluba, bit ću sretan i pokazati to', izjavio je za njemački dnevnik WAZ Wolfsburgov nogometaš Srđan Lakić.

Hrvatski 27-godišnji centarfor i dalje čeka prvi bundesligaški pogodak u novom klubu, odnosno prvi bundesligaški pogodak nakon 16. prošlosezonskog koji je zabio u pretposljednjemu, 33. kolu, upravo u pobjedi tadašnjeg kod budućeg kluba na Volkswagen Areni 2:1, čime je buduću momčad gurnuo na rub druge lige.

'Ta je utakmica bila nešto posebno. Igrati protiv budućeg kluba i zabiti mu gol koji ga približava drugoj ligi, bio je to baš komičan osjećaj', priznao je pak Lakić u razgovoru za magazin Kicker.

Srećom po njega, Mario Mandžukić u posljednjem je kolu spasio Magathovu momčad od ispadanja.

Otkad je u Wolfsburgu, Lakić je zabio samo jedan službeni pogodak, i to pri nesretnom ispadanju na gostovanju kod trećeligaša RB Leipziga u dvoboju prvog kola DFB-Pokala.

'Svi koji razumiju nogomet znaju da nakon promjene sredine nije odmah lako zaigrati dobro. Golovi dolaze samo u slučajevima kada igrač cijeli posao odradi kako treba. Ja sam prilično siguran da sam dosad većinu stvari odradio dobro.'

Dugo razdoblje bez gola Lakić je opravdao činjenicom da nije od početka sezone bio standardan u momčadi. Prednost je imao Patrick Helmes, dok je Hrvat počeo samo dvije od šest dosadašnjih bundesligaških utakmica Wolfsburga.

'Jasno je da napadač ne može biti zadovoljan kad on ne zabije, a momčad izgubi, kao što se nama u prošlom kolu dogodilo kod Hoffenheima.'

Kad je u pitanju njegova bivša momčad, Lakić želi sve najbolje Kaiserslauternu, osim u nedjeljnoj utakmici.

'Druga je sezona nakon ulaska u prvu ligu obično najteža, jer uoči nje takva momčad pretrpi mnogo igračkih odlazaka, među kojima su često oni ključni igrači. Želim im od srca da izbore ostanak u ligi ove sezone. Mogu u tome uspjeti, čak i da u nedjelju izgube od nas. Puno je još utakmica i bodova u igri do kraja sezone. Ne moraju se iskazati baš ovaj put', zaključio je Dubrovčanin.