Prvi krug NBA play-offa

Lakersi i Celticsi poveli sa 3-1, Knicksi još u igri

07.05.2012 u 09:33

Bionic
Reading

Knicksi su protiv Heata smanjili na 1-3 u seriji, a Lakersi protiv Denvera te Boston protiv Atlante poveli sa 3-1 i samo ih jedna pobjeda dijeli od prolaza dalje

Zvijezda Knicksa Carmelo Anthony ubacio je 41, a Amar'e Stoudemire 20, uz 10 skokova, u četvrtoj utakmici doigravanja Istočne konferencije NBA lige protiv Miami Heata. Košarkaši Knicksa su 89:87 pobjedom ostali 'živi' u seriji te smanjili zaostatak na 3-1.

New York je ovom pobjedom ujedno prekinuo neugodni rastući NBA rekord po broju uzastopnih poraza u doigravanju koji je sinoć (s nedjelje na ponedjeljak) zastao na brojci 13. Bila je to prva pobjeda Knicksa od 29. travnja 2001. godine.

Anthony je kod rezultata 84:84, 54.5 sekunde prije kraja, pogodio tricu za vodstvo, ali je u sljedećem napadu promašio dva od tri slobodna bacanja. LeBron James je 20-ak sekundi prije kraja ubacio koš i slobodno bacanje te smanjio na samo minus jedan (88:87), da bi jedno promašeno i jedno ubačeno slobodno bacanje Stoudemirea, koji je zaigrao s povezom oko porezane ruke, omogućilo Miamiju napad za pobjedu sa 15 sekundi do kraja.

Dwyane Wade je uzeo loptu, optrčao cijeli reket Knicksa, izvukao se na tricu i – promašio. Njegovi su ga suigrači u čudu gledali s obzirom na to da ni u jednom trenutku nije pokušao dodati loptu, a navijači Knicksa pali su u ekstazu zbog prve pobjede u doigravanju nakon dugih 11 godina čekanja.

Spomenimo i da je u trećoj četvrtini New York ostao bez još jednog igrača zbog ozljede koljena – Barona Davisa. U jednom prodoru prema košu Davis je punom snagom pokušao 'kočiti' desnom nogom, ali koljeno nije izdržalo te je iskočilo. Davis je parket napustio na nosilima. Prije njega Knicksi su zbog ozljeda koljena ostali bez Jeremyja Lina i Imana Shumperta

Peta utakmica igra se u Miamiju u srijedu.

Los Angeles Lakersi ostvarili su veliku pobjedu u Denveru protiv Nuggetsa kada su s 92:88 došli na jedan korak od plasmana u polufinale Zapadne konferencije. Kobe Bryant ubacio je 22 poena, Andrew Bynum 19, a Pau Gasol 13 za Lakerse koji su uspjeli u drugome poluvremenu nadoknaditi zaostatak od šest koševa nakon prve 24 minute igre.

Odličan je kod Lakersa bio 'šesti čovjek' Jordan Hill sa 12 koševa i 11 skokova, a ključne trice u posljednjoj minuti utakmice ubacili su playmakeri Ramon Sessions i Steve Blake.

Kod Nuggetsa je Danilo Gallinari bio najefikasniji s 20 poena i šest skokova, dok nijedan drugi igrač Denvera nije išao preko 15. Peta utakmica igra se u utorak u Los Angelesu, a Denver se tako našao u situaciji da mora dobiti sljedeće tri utakmice ako žele proći dalje…

'Porazi uvijek uzmu nekoliko godina života. Porazi nisu zabavni, ali ja s mojom momčadi nisam nesretan, ali nisam ni sretan gdje se trenutačno nalazimo. No u ovoj seriji još imamo mi toga za odigrati', mirnim glasom nakon utakmice kazao je trener Denvera George Karl

Boston je s lakoćom stigao do trećeg boda u seriji protiv Atlanta Hawksa kada je sa 101:79 slavio u svom TD Gardenu. Paul Pierce ubacio je 24 poena za 17 minuta igre, a Celticsi su otišli na 37 poena razlike u trećoj četvrtini prije negoli su sve zvijezde momčadi povučene s terena.

Rajon Rondo upisao je 20 poena i čak 16 asistencija, a Kevin Garnett dodao 13 koševa. Kod gostiju je Josh Smith, nakon što je propustio treću utakmicu zbog boli u koljenu, ubacio 15 poena i upisao 13 skokova, a Al Horford u svom povratku na parket nakon četiri mjeseca izbivanja ubacio je 12 za 20 minuta igre.

NBA liga, doigravanje, 1. krug, 4. utakmice:

Istočna konferencija

New York - Miami 89:87,

Miami vodi u seriji 3-1

Boston - Atlanta 101:79,

Boston vodi u seriji 3-1

Zapadna konferencija

Denver - LA Lakers 88:92,

LA Lakers vodi u seriji 3-1