REKORDER IZOSTAO

Ladić: S ovom upravom Dinama ne mogu sjediti

27.04.2011 u 13:42

Bionic
Reading

Eto, svanula je srijeda i Dinamo je odlučio da je od danas u drugom stoljeću svoga postojanja. Završila je glamurozna proslava u kazalištu, a predstoji tmuran završetak aktualne sezone

Politička svita (drugorazredna, jer predsjednik i premijerka nisu došli) zauzela je počasna mjesta u HNK-u i gledala vrlo solidno režiranu obljetničku predstavu. Dinamo se maknuo u zavjetrinu i u zatvorenom krugu obilježio novi rođendan te se na prilično umjetan način svrstao među nogometne stogodišnjake.

Ipak, uvijek je lijepo vidjeti sjajne nogometaše iz svih generacija. Prostor oko Zdenca života ispred kazališta popunio je red zaista fascinantnih nogometnih imena, ali neka vrlo istaknuta nedostajala su.

I dok izostanak Belina i Lamze (koje je voditelj pročitao među prisutne) može biti razumljiv zbog teškog stanja, u oči je upadao nedostatak Dražena Ladića, Velimira Zajeca, Zvonimira Bobana, Snješka Cerina…

Zajec je u Ateni i ne javlja se na pozive, a Cerin vodi umirovljenički dom u Zadru i potpuno se izolirao od nogometa. Boban se javio na telefon, ali nije želio prokomentirati svoj izostanak, ali šutjeti nije želio Dražen Ladić, rekorder kluba sa 802 nastupa. Njegov dolazak se očekivao.

'Očekivalo? Pa kako 'ko. Nisam imao razloga biti s ovom klupskom garniturom na istom mjestu, jednostavno nismo na istoj valnoj duljini', bez ustezanja rekao je legendarni golman i dodao jedan osobni razlog ovoj priči.

'Pogotovo me se 'dojmio' izbor za momčad stoljeća. Tamo se također moglo puno naučiti o načinu rada i 'mašini' u klubu', rekao je  razočarani rekorder Ladić.

Nije bilo ni Sanje Doležal, čije je hitove otpjevala Nina Badrić, no zvijezda Novih Fosila ispričala se obvezama bez daljnjih komentara.