PROMJENE U SASTAVU

LA Lakersi se zbog mladog Hrvata odlučili na radikalan potez!

15.03.2017 u 14:04

Bionic
Reading

Nakon što je mladi hrvatski košarkaš Ivica Zubac u prošloj utakmici za Los Angeles Lakerse protiv Denvera upisao 25 koševa i 11 skokova čelni ljudi kluba odlučili su da neće koristiti startnog centra Mozgova do kraja sezone

Los Angeles Lakersi trenutačno su najlošija momčad Zapadne konferencije s omjerom pobjeda i poraza 20-47. U ljeto su potpisali ugovore s nekoliko iskusnih igrača u nadi da će spojiti mladost i iskustvo te tako biti konkurentna ekipa na jakom Zapadu, no to se nije ostvarilo.

>> Hrvatski tinejdžer uspio ono što nisu Magic Johnson i Kobe Bryant!

Najnovije informacije iz Los Angelesa govore da su Lakersi odlučili da do kraja sezone neće koristiti ljetnu akviziciju Timofeja Mozgova kako bi otvorili prostor mladim igračima, piše specijalizirani portal nbacro.com.

Iz tabora Lakersa su istakli da će koristiti Tarika Blacka i Ivicu Zupca na poziciji centra do kraja regularnog dijela sezone.

Podsjećamo da je Mozgov ovog ljeta pristao na dogovor s Lakersima uz ugovor na četiri godine u vrijednosti od 64 milijuna dolara. Samo ove sezone Lakersi su 216 cm visokom Rusu isplatili 16 milijuna dolara!

Dodajmo kako je Mozgov ove sezone na prosjeku od 7.4 koševa i 4.9 skokova za 21 minutu u igri, a Deng na 7.6 koševa i 5.3 skokova za 27 minuta u igri. Uz dodatak kako je 31-godišnji Deng ljetos potpisao nešto bolji ugovor po kojem će za četiri sezone dobiti 72 milijuna dolara. U zbroju to znači kako su prethodnici Magica Johnsona, koji je nedavno postao predsjednik kluba, za dva veterana na koje očito ne računaju olako potrošili 136  milijuna dolara.

S druge strane, ova informacija je sjajna vijest za mladog hrvatskog centra iz Čitluka koji će dobiti još više prostora za igru. Tako ispada da su se LA Lakersi odlučili na radikalan potez zbog hrvatskog tinejdžera! Naravno, jedan od razloga je i što viši izbor na predstojećem NBA draftu do kojeg će lakše ako do kraja sezone upišu koji poraz više. Ugodno s korisnim...

U posljednjoj utakmici protiv Denvera Zubac je za 30 minuta upisao 25 koševa, 11 skokova te po asistenciju i blokadu (šut iz igre 12-15!), čime je postao najmlađi igrač u povijesti kluba s double-double učinkom. Za igrača koji je na polovici prošle sezone nezadovoljan otišao iz Cibone zbog male minutaže to je svakako velik skok u karijeri. Nakon trakavice s Cibonom i propalog transfera u Cedevitu Zubac je zadnja dva mjeseca prošle sezone igrao za srpski Mega Leks.

Lakersi i njihov čelni čovjek Magic Johnson u 215 cm visokom Zupcu - na kojeg u prvoj sezoni nisu ozbiljno računali te su ga poslali u razvojnu NBDL ligu - sada vide vrlo važnog igrača. To je dobra vijest i za izbornika hrvatske reprezentacije Acu Petrovića koji je najavio da će on sigurno dobiti pozivnicu. Još ako se Zubac izbori za dres među 12 igrača koji će igrati na Eurobasketu...